vlezenbeek.jpg

Extra trajectcontroles op 26 gewestwegen

don 15 okt 2015

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) plant voor volgend jaar bijkomende trajectcontroles langs 26 drukke gewestwegen. In onze regio gaat het om de Lenniksebaan (N282) in Sint-Pieters-Leeuw en de E40 in Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem) . Dat melden de kranten van het Mediahuis.

Na de snelwegen wil minister Weyts ook gevaarlijke gewestwegen veiliger maken door er trajectcontrole te installeren. In het Vlaams parlement maakte Weyts een lijst bekend van 26 gevaarlijke gewestwegen  waar de volgende jaren stapsgewijs trajectcontrole zal worden ingevoerd. Daarbij wordt de gemiddelde snelheid gemeten tussen 2 locaties. De exacte timing voor de realisatie van de trajectcontroles hangt af van de betrokken gemeentebesturen. Zij moeten immers bereid zijn om de helft te betalen van de kostprijs van de trajectcontrole.

De trajectcontroles zullen voornamelijk ingepland worden in de Antwerpse Kempen en Zuid-West-Vlaanderen. In Halle-Vilvoorde staan de N282 of de Lenniksebaan in Vlezenbeek en de E40 in Sint-Stevens-Woluwe bovenaan het lijstje van minister Weyts. Over deze locaties was er eerder al een akkoord. Ook Lennik wou trajectcontrole invoeren op de Van den Bosschestraat en Herne op de Steenweg op Asse in het gehucht Kokejane. Maar die locaties staan voorlopig niet op de lijst van minister Weyts.