Politie Zennevallei

Politie Zennevallei stuurt 29 bestuurders proces-verbaal en blijft inzetten op snelheidscontroles

zat 30 dec

29 automobilisten krijgen als kerstgeschenk een proces-verbaal omdat ze te snel door de Hoogstraat in Sint-Pieters-Leeuw reden. Dat meldt de lokale politiezone Zennevallei. De voorbije weken hield de politie daar twee snelheidscontroles. Er geldt een snelheidsbeperking tot 70 km/uur.

 

Bij een eerste controle half december tijdens de ochtendspits detecteerde de mobiele flitspaal 233 passanten. 48 van hen bleken zich niet aan de snelheidslimiet te houden. Meer dan de helft van hen bevond zich wel nog binnen de wettelijke tolerantiemarge.

De tweede controle vond ook plaats tijdens de ochtendspits. De politie plaatste de flitspaal bewust zichtbaarder, wat leidde tot een beduidend lagere overtredingsgraad. Slechts 6,53 procent van de gecontroleerde chauffeurs reed te snel. Eén iemand werd betrapt op een snelheid van 101 km/uur. 7 passanten die toen gevat werden, moeten zich verantwoorden voor de politierechtbank.

De politiezone Zennevallei laat weten dat er ook in 2024 flitscontroles georganiseerd worden in straten en zones waar geen trajectcontrole is geïnstalleerd.