strip_anderstaligen.jpg

Eerste strip voor anderstaligen die Nederlands leren

woe 14 okt 2015

Anderstaligen die Nederlands willen leren, kunnen dat voortaan ook met het stripverhaal ‘De Bonski’s gaan voor goud’. De strip werd gerealiseerd door Lennaert & de Bonski’s op vraag van vzw De Rand en de Taalunie.

Lennaert en de Bonski’s maakten al enkele cd’s voor anderstaligen die Nederlands leren en ze speelden intussen al meer dan 300 voorstellingen voor studenten Nederlands. Vzw De Rand en de Taalunie vroegen hen om ook een leuk hebbeding te realiseren voor de anderstalige studenten. En dat is een stripverhaal geworden die gemakkelijk te begrijpen is door de tekeningen en vaak vol verborgen grapjes zit.

‘De Bonski’s gaan voor goud’ gaat over de Russische broers Bonski die na enkele omzwervingen in ons land terechtkomen en hier op zoek gaan naar werk en liefde. Het scenario werd bedacht door Lennaert Maes. De tekeningen zijn van Reinhart Croon die bekend is van onder meer de strip Hunker Bunker. Bij de strip horen ook taalspelletjes en een cd met 3 gloednieuwe liedjes waarin de werkwoordvervoegingen centraal staan. 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"36793","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"297","width":"610"}}]]