detruyer.png
© detruyer.png

Marie Detruyer knap tweede in verkiezing Gouden Schoen

vrij 19 jan

Marie Detruyer uit Dilbeek is knap tweede geworden in de verkiezing van de Gouden Schoen. De 20-jarige middenvelder van OH Leuven moet alleen Tessa Wullaert laten voorgaan, de recordtopschutter bij de Red Flames.

Marie Detruyer gooit al enkele jaren grote ogen. Op haar 16de al debuteerde ze in de grootmacht van OH Leuven en is intussen uit een bepalende pion bij de vice-kampioen. Sinds vorig seizoen heeft de Dilbeekse ook steevast haar plekje bij de nationale ploeg. In zeven interlands scoorde ze twee keer. Voor Tessa Wullaert is het haar vierde Gouden Schoen. Ze sprokkelde 254 punten, Detruyer 137 en Cayman 66.

"Het is een hele eer om naast Tessa en Janice te staan. Het is een droom die uitkomt, op naar meer. Iedereen bedankt voor de onvoorwaardelijke steun en bedankt om op mij te stemmen", aldus Marie in eerste reactie. Bilal El Khannouss uit Strombeek-Bever is eveneens tweede geworden, maar dan in de competitie van ‘Belofte van het Jaar’. De 19-jarige middenvelder van Genk volgde op ruime afstand Antwerp-toptalent Arthur Vermeeren.