werken_voetbalsite_grimbergen.jpeg
© werken_voetbalsite_grimbergen.jpeg

Voetbalsite Ter Wilgen in een nieuw jasje: “Noodzakelijk om aan eisen te blijven voldoen”

din 6 feb

In Grimbergen zijn de werken aan de voetbalsite Ter Wilgen begonnen. Daar wordt het trainings- en jeugdcomplex van KSC Grimbergen in een nieuw jasje gestoken. Zo worden de velden, kleedkamers en kantine onder handen genomen. De gemeente Grimbergen financiert het project, dat zo'n miljoen euro kost. "Met de kunstgrasvelden willen we onze inwoners stimuleren om te sporten", zegt schepen van Sport Jelle De Wilde.

In Grimbergen zijn de werken aan de site Ter Wilgen gestart. “De voetbalvelden hadden niet allemaal de juiste afmetingen, dus ze moesten sowieso vergroot worden om er competitiewedstrijden op te kunnen spelen”, zegt schepen van Sport Jelle De Wilde. “Door er een kunstgrasveld van te maken, kan het ook overdag gebruikt worden, bijvoorbeeld door schoolgaande kinderen, zonder dat het een invloed heeft op de staat van de terreinen. De investering sluit aan bij onze doelstelling om zoveel mogelijk Grimbergenaren aan het sporten te krijgen."

Daarnaast wordt ook de kantine van KSC Grimbergen onder handen genomen. De club groeide de voorbije jaren sterk en speelt ook een maatschappelijke rol. “Voetbal is natuurlijk bij uitstek de sport die ertoe leent om de nieuwe jongeren die hier naar school komen, of hier komen wonen, te integreren in de gemeente”, zegt Christophe Glorieux, voorzitter van KSC Grimbergen. "Anderzijds komen we met de nieuwe voetbalinfrastructuur ook tegemoet aan de strengere eisen van Voetbal Vlaanderen met betrekking tot interprovinciaal voetbal."

De werken kosten ongeveer een miljoen euro en moeten in mei klaar zijn. Tijdens de werken wijkt een deel van de werking van KSC Grimbergen tijdelijk uit naar de sportsite van Humbeek. Eerder al werd ook de tennissite aan Ter Wilgen onder handen genomen. Daar werd een luchthal geplaatst zodat er ook in de winter getennist kan worden.