michael_demol.jpeg
© michael_demol.jpeg

Waarom stopt Beersel-Drogenbos volgend seizoen met eerste ploeg?

maa 12 feb

Wat brengt de toekomst voor Beersel-Drogenbos, nu bekend geraakte dat de leider in tweede provinciale A volgend seizoen stopt met de eerste ploeg. RINGtv Sport zocht het uit.

 

Voorzitter van Beersel-Drogenbos Wim Hernaut stopt ermee, samen met drie andere bestuursleden. Ook wordt de stekker uit de eerste ploeg van de club getrokken. Voormalig bestuurder Michael Demol weet waarom: “Je moet al een serieus budget hebben om in tweede provinciale een rol te spelen. Dat wordt moeilijk, daarom werd er besloten om de eerste ploeg op te doeken en gezond verder te gaan met de tweede ploeg die dan de eerste ploeg wordt in P4.”

Demol benadrukt dat Beersel-Drogenbos financieel gezond is. “ Het kan verwarrend zijn voor de mensen dat de eerste ploeg wordt opgedoekt, terwijl de club financieel gezond is, maar als je geen extra geld hebt, moet je geen risico’s nemen,” klinkt het. De club wil nu met een nieuw bestuur volop inzetten op de jeugdwerking.

Fusie?
Het gerucht dat Beersel-Drogenbos zou fusioneren met Huizingen, veegt secretaris van K.H.O. Huizingen Eric De Greef van tafel. Er waren gesprekken, maar die plannen werden snel afgeblazen. “Wij zijn in de regio gekend voor onze goede sfeer. We zijn ook financieel een gezonde club, eentje met een Nederlandstalig karakter. Die drie elementen willen we graag behouden.”