lindemans_gangmaker.jpg

Brouwerij Lindemans is eerste Voka-Gangmaker van West-Brabant

vrij 13 jan 2023

Brouwerij Lindemans is de allereerste Gangmaker van West-Brabant. Voka Vlaams-Brabant deelde die nieuwe ondernemingsprijs gisteren uit op de nieuwjaarsreceptie in de Wivina-kapel in Dilbeek. Een gangmaker is voor Voka een bedrijf dat het voorbije jaar uitblonk op het vlak van duurzaamheid, verankering in de regio en employer branding. “Die taak volbrengt Brouwerij Lindemans zeker,” zegt gedelegeerd bestuurder Kris Claes van Voka Vlaams-Brabant. “Zij investeerden vorig jaar in een volledig nieuwe site in Ruisbroek en exporteren hun lambiek over de hele wereld. Toch kan hun bier enkel in onze regio geproduceerd worden, wat het product dus zeer Vlaams-Brabants maakt.”

Brouwerij Lindemans vierde vorig jaar haar 200-jarig bestaan met het openen van de nieuwe site in Ruisbroek. “Als familiale onderneming is Brouwerij Lindemans erin geslaagd om een eeuwenoude traditie te verzoenen met de nieuwste technologie om zo te beantwoorden aan de hoge eisen op het vlak van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Op die manier zetten we unieke en eigenzinnig bieren op basis van lambiek op de wereldkaart,” aldus Geert en Dirk Lindemans, gedelegeerd bestuurders van Brouwerij Lindemans die de prijs een mooie erkenning van hun aanpak vinden.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie had Voka ook aandacht voor de politieke uitdagingen die het nieuwe jaar met zich meebrengen. “Loonbeleid, energievoorziening en fiscaliteit zijn dé uitdagingen voor de politiek in 2023,” zei Daniëlle Vanwesenbeeck, voorzitster van Voka Vlaams-Brabant tijdens haar nieuwjaarsboodschap. “Een indexsprong en structurele aanpassing van het indexmechanisme zijn noodzakelijk en onvermijdelijk om onze concurrentiepositie ten opzicht van het buitenland te vrijwaren. Bevoorradingszekerheid en betaalbaarheid van energie blijft ook dit jaar zeer belangrijk voor bedrijven in onze regio. Fiscaliteit vervolledigt de top-3 prioriteitenlijst. Deze regering moet een eerste stap zetten in een fiscale hervorming waarbij werken lonender en aantrekkelijker wordt.”

Op de foto: Daniëlle Van Wesenbeeck, Dirk en Geert Lindemans, Kris Claes en Philip Vandewalle, voorzitter Voka West-Brabant.