vlcsnap-2023-07-08-11h23m30s315.png

Gezond zomers: 2 keer pasta

zat 15 jul

Als het snel moet gaan, denken we vaak aan pasta. Bovendien altijd zeer lekker. Maar wil je soms toch iets anders dan pasta? Dat treft! Want Ilse D’Hooge serveert dit weekend 2 pasta-alternatieven.

 

Bloemkoolcouscous

Ingrediënten

  • 1 bosje dragon, gehakt
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 el olijfolie, om te bakken
  • 400 g voorgekookte kikkererwten
  • 4 el geroosterde pompoenzaden
  • 2 el geroosterde zonnebloempitten
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl graantjesmosterd
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Rasp ondertussen de bloemkool tot couscousstructuur, dit gaat makkelijk in een blender. Maak een vinaigrette. Meng de graantjesmosterd met de witte wijnazijn en de olijfolie.
  2. Verhit een wok pan met een eetlepel olijfolie. Roerbak er de geraspte bloemkoolcouscous in. Voeg de uitgelekte kikkererwten, de gehakte dragon, de geroosterde pompoen- en zonnebloempitten toe.
  3. Breng verder op smaak met de vinaigrette.

Courgettini Bolognaise

Voor 2 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 400 g kalfsgehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g tomatenblokjes, blik
  • Peper en zout
  • ½ kl oregano
  • ½ kl cayennepeper
  • olijfolie
  • 100 g geraspte kaas

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook fijn.  Fruit aan in wat olijfolie. Voeg het gehakt in delen toe en bak rul. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper, zout, oregano en cayennepeper. Laat 15 minuten, onder deksel, pruttelen.
  2. Snijd de courgette met een spiraalsnijder tot dikke spaghettislierten. Roerbak ze kort in wat olijfolie in een wokpan. Opgelet, niet te lang, de courgette moet beetgaar blijven.
  3. Serveer de gewokte courgettini met de bolognaise saus en de geraspte kaas.