gezond_zomers_wok_3.png

Gezond zomers: 2 keer wok

zat 29 jul

Vandaag gaat Ilse roerbakken in de wokpan. Want ze heeft 2 verschillende gerechten voor ons in petto: één vegetarische wok en één met kip. Lekker, zomers en gezond!

 

Vegetarische wok

Ingrediënten

  • 4 lente-uien
  • 1 rode paprika
  • 200 g broccoli (roosjes)
  • 200 g peultjes
  • 2 el limoensap
  • 1 el verse gember (geraspte)
  • 1 handje verse koriander
  • ½ handje munt½
  • 8 babymaïs kolfjes vers of (blik)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el gele currypasta
  • olie
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Spoel de groenten. Snij de lente-ui in ringen. Snij de paprika in repen. Halveer de peultjes in de lengte.
  2. Verhit wat olie in de wok en voeg de lente-ui en gember toe. Roerbak enkele seconden. Voeg de currypasta en de kokosmelk toe, breng aan de kook.
  3. Voeg de maïskolfjes, broccoliroosjes en peultjes toe. Laat 3 tot 4 minuten sudderen. Voeg dan de paprikareepjes, het limoensap en de helft van de korianderblaadjes toe. Kruid met peper en zout.
  4. Verdeel de curry over kommetjes of borden en werk af met de rest van de koriander en de munt.

Wok met kip

Ingrediënten

  • 500 g kip (filet van de bouten)
  • 250 g broccoli roosjes
  • 2 rode paprika’s
  • 2 el sojasaus
  • 3 el honing
  • Peper en zout
  • 1 bosje koriander of peterselie
  • olijfolie, om te bakken
  • handvol koriander

Bereiding

  1. Snijd de kip in repen. Verhit een wokpan met wat olie. Bak er de kipreepjes krokant in.
  2. Snijd de paprika’s in repen. Voeg de rode paprikareepjes en de broccoli toe en roerbak verder. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg de sojasaus en honing toe, strooi er de koriander over.