ongeval_a8_halle-persinfo3.jpg

Trucker die vrouw doodreed in Halle, krijgt 5 jaar effectief

woe 14 okt 2015

De vrachtwagenbestuurder die eind vorig jaar een vrouw aanreed in Halle en haar 700 meter meesleurde, verdwijnt voor 5 jaar in de gevangenis. Dat heeft vanmorgen de politierechter in Halle beslist. Hij krijgt ook een boete van 12.000 euro.

Eind vorig jaar reed de vrachtwagenbestuurder een vrouw aan ter hoogte van de Demaeghtlaan in Halle. Het slachtoffer  werd 700 meter meegesleurd door de vrachtwagen en belandde uiteindelijk op het wegdek. De vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De chauffeur pleegde nadien vluchtmisdrijf. Begin januari werd hij opgepakt in een woning van zijn vriendin. Daar had hij zich verstopt in de kelder.

De man verklaarde eerder voor de politierechter dat hij niet gemerkt had dat hij iemand had aangereden tot een ooggetuige hem dwong te stoppen. Nadien was hij naar eigen zeggen in paniek geraakt en gevlucht uit vrees voor een gevangenisstraf. De rechter was echter bijzonder scherp voor de vrachtwagenbestuurder omdat hij in het verleden al 26 veroordelingen en 40.000 euro aan boetes had gekregen en 4 keer een levenslang rijverbod.

Dat levenslang rijverbod werd nogmaals bevestigd door de politierechter in Halle. Voorts kreeg hij een celstraf van 5 jaar en een geldboete van 12.000 euro. Ook de transportfirma waarvoor hij werkte, gaat niet vrijuit en krijgt een boete van 6.000 euro. Volgens de politierechter had het bedrijf moeten controleren of hij wel degelijk een rijbewijs had.