moskee_vilvoorde3.jpg

Moskeeën of predikers in Vlaams-Brabant verspreiden geen jihadisme, zegt De Witte

din 24 nov 2015

"In Vlaams-Brabant zijn er momenteel geen moskeeën, gebedshuizen of predikers die het jihadisme verspreiden". Dat heeft Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte dinsdag in de provincieraad geantwoord op vragen van Willy Smout (Vlaams Belang).

Ook de provincieraad werd voor een groot deel gewijd aan de verhoogde terreurdreiging in ons land. Maar de moskeeën en de gebedshuizen in onze regio kunnen in ieder geval niet beschuldigd worden van jihadisme. Dat bevestigde de gouverneur. De Witte baseerde zijn antwoord op informatie die hij had ingewonnen bij de politie- en inlichtingendiensten.

Ook provincie neemt extra veiligheidsmaatregelen

De Witte wees er voorts op dat ook de provincie sinds de verhoging van het dreigingsniveau extra veiligheidsmaatregelen nam voor de eigen gebouwen en installaties. "Het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse met zijn politieschool wordt door de veiligheidsdiensten als meest kwetsbaar aanzien. In het verleden werden daar al behoorlijk strenge maatregelen getroffen en die werden recent nog opgevoerd. Voor wat betreft activiteiten in het provinciehuis of in de provinciale domeinen wordt over de te nemen maatregelen steeds overlegd met de lokale politie", aldus de gouverneur.