bms_39992_500x500.jpg

Speurders zoeken naar man die Salah Abdeslam naar Parijs bracht

woe 25 nov 2015

De onderzoeksrechter heeft een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen een nieuwe verdachte in verband met de aanslagen in Parijs. De man is twee dagen voor de aanslagen samen met de voortvluchtige Salah Abdeslam gefilmd in een tankstation.

Het gaat om de 30 jarige- Mohamed Abrini. Hij werd op 11 november 2015, twee dagen voor de aanslagen in Parijs omstreeks 19u uur gefilmd samen met Salah Abdeslam in een tankstation in Ressons langs de autosnelweg richting Parijs. Mohamed Abrini zat aan het stuur van de Renault Clio die twee dagen later gebruikt werd bij het plegen van de aanslagen. Deze man wordt actief opgespoord door de Belgische en Franse politiediensten.

Mohamed Abrini is 1m75 lang en atletisch gebouwd. Hij heeft een getaande huid, bruine ogen, donker haar en een smal gelaat. De man is gevaarlijk en gewapend . Er wordt aan iedereen gevraagd die betrokkene opmerkt, om geen enkel persoonlijk initiatief te nemen en onmiddellijk de politie te verwittigen. Heeft u de verdachte de laatste dagen nog gezien of weet u waar hij verblijft of heeft u inlichtingen, neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800 30 30 0. Alle tips zijn ook welkom op opsporingen@police.belgium.eu