Koken met cachet
Koken met cachet is een nieuw kookprogramma naar aanleiding van de 30ste verjaardag van ring.
Voor afleveringen 7 & 8 van onze kookmasterclass, naar aanleiding van de 30ste verjaardag van ring, maken onze chefs een heerlijk feestmenu.
Aflevering 8 (nieuwjaarspecial): Louis Coysman (Finesse Kitchen, Lennik & chef Rode Duivels)
In deze nieuwjaarsaflevering van Koken met Cachet gaat chef Louis Coysman aan de slag. Louis is eigenaar van traiteur Finesse Kitchen in Lennik, chef bij de Rode Duivels en winnaar van de finale Beste Jonge Kok 2012. Hij serveert een verfijnd nieuwjaarsmenu met als voorgerecht een tartaar van zalm met rammenas, komkommer en kaviaar. Het hoofdgerecht bestaat uit gegrilde zeeduivel – de vis van het jaar – met een canneloni van spitskool en een saus op basis van groene curry en kreeft.
Voor de wijnselectie zorgt Klaus Dewinter van Kaapwijn Import De Leeuw, die zowel het voorgerecht als het hoofdgerecht van de ideale wijnbegeleiding voorziet. Tot slot wordt de kaasplank als feestelijk dessert gepresenteerd door Karl Bolle van Korboo Cheese Masters.
Aflevering 7 (kerstspecial): Sam Van Landeghem (Gastro Brisk Groot-Bijgaarden)
In deze feestelijke kerstaflevering van Koken met Cachet neemt chef Sam Van Landeghem (Gastro Brisk, Groot-Bijgaarden – vroeger Restaurant Michel, finalist Beste Jonge Kok 2011) je mee in een verfijnd tweegangenmenu voor de eindejaarsperiode. Hij serveert hertenfilet met schorseneren, aardappelterrine en wintertruffel als hoofdgerecht, gevolgd door een bladerdeeggebak met chocoladeflan als feestelijk dessert.
Voor de perfecte wijnpairing schuift Simonne Wellekens, wijnjournalist bij De Standaard en ondervoorzitter van de Vlaamse Wijngilde, mee aan tafel. Zij kiest bij beide gerechten de ideale wijnen en geeft deskundige toelichting.
Ontdek de recepten van Sam
Afleverig 6: Kenny Pappaert (T'Rest)
Kenny is 34j. en komt uit Pepingen. Daar baat deze culinaire ondernemer de gerennommeerde B&B T'Rest uit, een klassevolle zaak waar Kenny o.a. belevingsconcepten organiseert én een pop-up restaurant runt. Dat hij iets kent van het culinaire vak, bewees hij als gastjurylid in meerdere kookprogramma’s van RINGtv.
In zijn aflevering van Koken met Cachet maakt Kenny een stukje haasfilet met saus van Lindemans kriek en pure chocolade klaar. Als dessert bereidt hij een lekkere pannacotta van witte chocolade met vlierbloesem van ‘Den Dael’, een regionale lekkernij.
Ontdek de recepten van Kenny
Aflevering 5: Kristof Begyn (Campus Wemmel)
Kristof (44 j.) woont in Grimbergen. Hij was jarenlang chef-eigenaar van het Vilvoordse restaurant KijkUit, maar gooide zijn culinaire leven over een andere boeg toen hij besloot praktijkleerkracht te worden op Campus Wemmel. Vanaf dit jaar werd hij er technisch adviseur. Kristof was ook meerdere keren een gewaardeerd gastjurylid voor de RINGtv-wedstrijd Het Beste Souper. De keuken van Campus Wemmel is zijn dagelijkse habitat. Hij maakt er een voorgerecht klaar met Sint Jacobsnootjes. Het hoofdgerecht is een lokale classic: Fazant op Brabantse wijze mét heerlijke, zelfgemaakte amandelkroketjes.
Ontdek de recepten van Kristof Begyn
Aflevering 4: Bram Heylen ('t Kreukeltje & Dierendonck)
Chef Bram Heylen (36) studeerde aan Spermalie Brugge, liep stages in sterrenrestaurant De Pastorale en stond jarenlang in het familierestaurant ’t Kreukeltje in Oetingen. Vandaag werkt hij bij Dierendonck, waar hij zich toelegt op foodontwikkeling en evenementen. In 2013 schopte hij het tot de halve finale van RINGtv’s wedstrijd De Beste Jonge Kok. In deze aflevering geeft hij zijn eigen twist aan tomaat-garnaal en serveert hij gegrilde varkenshaas ‘Blackwell’. Aan tafel: Bartel Dewulf en Manu De Cort.
Ontdek de recepten van Bram
Aflevering 3: Vicky Jacobs (Coovi, Anderlecht)
Vicky Jacobs (35 jaar), studeerde af aan Coovi als chocolatier en patissier en is er vandaag technisch adviseur voedingsafdelingen Hotel, Bakkerij, Slagerij – mét specialiteit patisserie. Vicky nam deel aan de RINGtv-wedstrijd De beste jonge kok in 2012 en schopte het tot de halve finale. Bij De Cort Distillery en onder het goedkeurend oog van host Jeroen De Pauw, maakt Vicky tagliatelle met spinazie en kip, en, als dessert, heerlijke soesjes met vanillecrème en pralinépasta. Mogen aan tafel: Liesbeth Bernolet (hoofdredacteur Ring) en Luc Jenet (mentor van Vicky).
Ontdek de recepten van Vicky
Aflevering 2: Kenneth De Win (Tapa Ti, Sterrebeek)
In de tweede aflevering komt chef Kenneth De Win op bezoek. Hij baat in Sterrebeek het tapas-restaurant Tapa Ti uit en leerde het metier van, onder andere, topchef Wout Bru. Kenneth is lid van het selecte genootschap van de 33 Masterchefs én hij heeft een opvallende band met Ring. De Win haalde in 2012 immers een derde plaats in onze kookwedstrijd Beste Jonge Kok. Hij deed dat met een topgerecht met kabeljauw en gerookte paling. Zoveel jaren later en met een heel pak culinaire kilometers meer op de teller, maakt hij datzelfde gerecht nogmaals klaar. Een zomers dessert van gesuikerde churros met citrusvruchten en een sorbet van mandarijn maken dit kookfeestje compleet.
Ontdek de recepten van Kenneth
Aflevering 1: Glenn Verhasselt (Sir Kwinten, Lennik)
De eerste gast van Jeroen is niemand minder dan Glenn Verhasselt, tweesterrenchef van Sir Kwinten in Lennik en door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2025. Glenn won in 2011 onze kookwedstrijd Beste Jonge Kok met een subliem lamsgerecht en een dessert met framboos.
In Koken met Cachet brengt hij die gerechten opnieuw tot leven, dit keer gekruid met jaren ervaring. Hoe zou hij ze vandaag klaarmaken? Ontdek het in deze meesterlijke masterclass.
Tafelgasten zijn Bart Rogiers (Châteaux Vini) en Daniel Antuna, sterrenchef van ’t Stoveke en Glenns voormalige mentor.
Ontdek de recepten van Glenn
Kijk opnieuw
Een aflevering gemist? Ontdek hier alle uitzendingen!
