Koken met cachet

Koken met cachet is een nieuw kookprogramma naar aanleiding van de 30ste verjaardag van ring. 

Voor afleveringen 5 en 6 van onze kookmasterclass, naar aanleiding van de 30ste verjaardag van ring,  trekken we naar de hotelschool Campus Wemmel. Host Jeroen De Pauw ontvangt er twee chefs uit onze regio die deze keer een heerlijk stukje wild op tafel zullen toveren. 

Kristof Begyn

Aflevering 5: Kristof Begyn (Campus Wemmel)

Kristof (44 j.) woont in Grimbergen. Hij was jarenlang chef-eigenaar van het Vilvoordse restaurant KijkUit, maar gooide zijn culinaire leven over een andere boeg toen hij besloot praktijkleerkracht te worden op Campus Wemmel. Vanaf dit jaar werd hij er technisch adviseur. Kristof was ook meerdere keren een gewaardeerd gastjurylid voor de RINGtv-wedstrijd Het Beste Souper. De keuken van Campus Wemmel is zijn dagelijkse habitat. Hij maakt er een voorgerecht klaar met Sint Jacobsnootjes. Het hoofdgerecht is een lokale classic: Fazant op Brabantse wijze mét heerlijke, zelfgemaakte amandelkroketjes.

Win een apero-mand!

Ring laat zijn kijkers letterlijk meegenieten van zijn 30ste verjaardag, want elke aflevering geven wij, in samenwerking met onze partner Albert Heijn, 3 goedgevulde apero-manden weg met een waarde van 50 euro!

 

Koken met cachet 4 Bram Heylen

Aflevering 4: Bram Heylen ('t Kreukeltje & Dierendonck)

Chef Bram Heylen (36) studeerde aan Spermalie Brugge, liep stages in sterrenrestaurant De Pastorale en stond jarenlang in het familierestaurant ’t Kreukeltje in Oetingen. Vandaag werkt hij bij Dierendonck, waar hij zich toelegt op foodontwikkeling en evenementen. In 2013 schopte hij het tot de halve finale van RINGtv’s wedstrijd De Beste Jonge Kok. In deze aflevering geeft hij zijn eigen twist aan tomaat-garnaal en serveert hij gegrilde varkenshaas ‘Blackwell’. Aan tafel: Bartel Dewulf en Manu De Cort.

Koken met cachet 3

Aflevering 3: Vicky Jacobs (Coovi, Anderlecht)

Vicky Jacobs (35 jaar), studeerde af aan Coovi als chocolatier en patissier en is er vandaag technisch adviseur voedingsafdelingen Hotel, Bakkerij, Slagerij – mét specialiteit patisserie. Vicky nam deel aan de RINGtv-wedstrijd De beste jonge kok in 2012 en schopte het tot de halve finale. Bij De Cort Distillery en onder het goedkeurend oog van host Jeroen De Pauw, maakt Vicky tagliatelle met spinazie en kip, en, als dessert, heerlijke soesjes met vanillecrème en pralinépasta. Mogen aan tafel: Liesbeth Bernolet (hoofdredacteur Ring) en Luc Jenet (mentor van Vicky).

Kenneth De Win

Aflevering 2: Kenneth De Win (Tapa Ti, Sterrebeek) 

In de tweede aflevering komt chef Kenneth De Win op bezoek. Hij baat in Sterrebeek het tapas-restaurant Tapa Ti uit en leerde het metier van, onder andere, topchef Wout Bru. Kenneth is lid van het selecte genootschap van de 33 Masterchefs én hij heeft een opvallende band met Ring. De Win haalde in 2012 immers een derde plaats in onze kookwedstrijd Beste Jonge Kok. Hij deed dat met een topgerecht met kabeljauw en gerookte paling. Zoveel jaren later en met een heel pak culinaire kilometers meer op de teller, maakt hij datzelfde gerecht nogmaals klaar. Een zomers dessert van gesuikerde churros met citrusvruchten en een sorbet van mandarijn maken dit kookfeestje compleet. 

Glen Verhasselt

Aflevering 1: Glenn Verhasselt (Sir Kwinten, Lennik)

De eerste gast van Jeroen is niemand minder dan Glenn Verhasselt, tweesterrenchef van Sir Kwinten in Lennik en door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2025. Glenn won in 2011 onze kookwedstrijd Beste Jonge Kok met een subliem lamsgerecht en een dessert met framboos.

In Koken met Cachet brengt hij die gerechten opnieuw tot leven, dit keer gekruid met jaren ervaring. Hoe zou hij ze vandaag klaarmaken? Ontdek het in deze meesterlijke masterclass.

Tafelgasten zijn Bart Rogiers (Châteaux Vini) en Daniel Antuna, sterrenchef van ’t Stoveke en Glenns voormalige mentor.

Kijk opnieuw

Een aflevering gemist? Ontdek hier alle uitzendingen!