Koken met cachet

Koken met cachet is een nieuw kookprogramma naar aanleiding van de 30ste verjaardag van ring. 

Chef-presentator Jeroen De Pauw ontvangt chefs uit onze regio die ook ver daarbuiten hun culinaire strepen verdiend hebben. Zij geven een smaakvolle masterclass waarin er telkens twee heerlijke gerechten bereid worden: een hoofdgerecht en een dessert. Twee toffe tafelgasten met een sterke band met ring komen de gerechten proeven, wikken en wegen.

Koken met cachet 3

Aflevering 3: Vicky Jacobs (Coovi, Anderlecht)

Vicky Jacobs (35 jaar), studeerde af aan Coovi als chocolatier en patissier en is er vandaag technisch adviseur voedingsafdelingen Hotel, Bakkerij, Slagerij – mét specialiteit patisserie. Vicky nam deel aan de RINGtv-wedstrijd De beste jonge kok in 2012 en schopte het tot de halve finale. Bij De Cort Distillery en onder het goedkeurend oog van host Jeroen De Pauw, maakt Vicky tagliatelle met spinazie en kip, en, als dessert, heerlijke soesjes met vanillecrème en pralinépasta. Mogen aan tafel: Liesbeth Bernolet (hoofdredacteur Ring) en Luc Jenet (mentor van Vicky).

Win een apero-mand!

Ring laat zijn kijkers letterlijk meegenieten van zijn 30ste verjaardag, want elke aflevering geven wij, in samenwerking met onze partner Albert Heijn, 3 goedgevulde apero-manden weg met een waarde van 50 euro!

 

Kenneth De Win

Aflevering 2: Kenneth De Win (Tapa Ti, Sterrebeek) 

In de tweede aflevering komt chef Kenneth De Win op bezoek. Hij baat in Sterrebeek het tapas-restaurant Tapa Ti uit en leerde het metier van, onder andere, topchef Wout Bru. Kenneth is lid van het selecte genootschap van de 33 Masterchefs én hij heeft een opvallende band met Ring. De Win haalde in 2012 immers een derde plaats in onze kookwedstrijd Beste Jonge Kok. Hij deed dat met een topgerecht met kabeljauw en gerookte paling. Zoveel jaren later en met een heel pak culinaire kilometers meer op de teller, maakt hij datzelfde gerecht nogmaals klaar. Een zomers dessert van gesuikerde churros met citrusvruchten en een sorbet van mandarijn maken dit kookfeestje compleet. 

Glen Verhasselt

Aflevering 1: Glenn Verhasselt (Sir Kwinten, Lennik)

De eerste gast van Jeroen is niemand minder dan Glenn Verhasselt, tweesterrenchef van Sir Kwinten in Lennik en door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2025. Glenn won in 2011 onze kookwedstrijd Beste Jonge Kok met een subliem lamsgerecht en een dessert met framboos.

In Koken met Cachet brengt hij die gerechten opnieuw tot leven, dit keer gekruid met jaren ervaring. Hoe zou hij ze vandaag klaarmaken? Ontdek het in deze meesterlijke masterclass.

Tafelgasten zijn Bart Rogiers (Châteaux Vini) en Daniel Antuna, sterrenchef van ’t Stoveke en Glenns voormalige mentor.

Kijk opnieuw

Een aflevering gemist? Ontdek hier alle uitzendingen!