Knip Woluwelaan en Ring gaat van start

Knip Woluwelaan en Ring gaat van start: “Minder sluipverkeer door dorpskern van Diegem”

don 4 jul

Eind deze week start De Werkvennootschap met de knip van de verbinding tussen de Ring rond Brussel en de Woluwelaan. De knip moet een halt toeroepen aan het sluipverkeer door de dorpskern van Diegem.

Het afsluiten van de Woluwelaan aan de Ring is het gevolg van de nieuwe verbindingswegen iets verderop. “Daardoor is de connectie tussen de Ring rond Brussel, E19 en de Woluwelaan daar sterk verbeterd en heeft de verkeersknoop de mogelijkheid om meer verkeer te laten doorstromen”, zegt Marijn Struyf van De Werkvennootschap. “Door de knip ontstaan heel wat kansen voor veiliger en vlotter verkeer en meer leefbaarheid voor de omgeving.”

Vaak gebruikten auto’s de Woluwelaan om files op de Ring rond Brussel te vermijden. “Het wegnemen van de rechtstreekse verbinding maakt deze route onmogelijk”, zegt Struyf. “Op de Woluwelaan wijzigen de huidige twee rijstroken in elke richting naar één rijstrook in elke richting. Zo komt er plaats vrij voor de vrije busbanen van de Ringtrambus."

Eind deze week wordt de verbinding van de luchthaven naar Diegem afgesloten, midden volgende maand wordt de knip gerealiseerd. “Dan wordt ook al de noodzakelijk signalisatie aangepast”, aldus Struyf. “De overbodige wegen worden weggehaald om plaats te maken voor natuur en de herinrichting van het verkeersknooppunt.”

Van de Ring rond Brussel rechtstreeks richting de Woluwelaan rijden wordt straks niet meer mogelijk.