Werken in de Leonardtunnel
© Ghislain Bruyere

Onverwachte werken veroorzaken nog meer hinder aan Leonardtunnel

din 9 apr

De werken aan de ingang van de Leonardtunnel hebben de afgelopen weken ernstige hinder veroorzaakt op de Brusselse binnenring. Vanaf 16 april werkt het Agentschap Wegen en Verkeer ook aan de uitgang van de tunnel. Dat zal ook met ernstige hinder gepaard gaan voor het verkeer en voor de bewoners van de Brusselse en Vlaamse gemeenten rond de werf. Het Agentschap Wegen en Verkeer benadrukt dat het gaat om onverwachte werken.

Tijdens de werken stelden de ingenieurs van het Agentschap Wegen en Verkeer vast dat de schade aan de wanden van de toegangen, en aan de vloerplaten van de tunnel, erger is dan verwacht. “Daardoor moeten er bijkomende, hinderlijke werken gebeuren. Vorige maand startten deze bijkomende werken al aan de ingang van de tunnelkoker van de binnenring. Op 16 april start de renovatie van de zijwanden aan de uitgang van dezelfde koker”, zegt Anton De Coster. “Bovenop de hinder die automobilisten de afgelopen weken op de binnenring ondervonden, komen er vanaf dan ook vertragingen voor de pendelaars die ‘s avonds Brussel verlaten en richting Waterloo te rijden. Zij zullen moeten omrijden.”

Het Verkeerscentrum verwacht dat door extra sluipverkeer via de lokale wegen ook de bewoners van de omliggende gemeenten bijkomende hinder zullen ondervinden van de nieuwe fase. “Pendelaars krijgen daarom de uitdrukkelijke raad hun gps te negeren en op de hoofdwegen te blijven”, zegt De Coster. “Uit analyses van het Verkeerscentrum blijkt dat bestuurders die de file op de ring ontwijken nauwelijks tijd winnen, maar wel voor extra verkeersdrukte, geluidsoverlast en vervuilde lucht zorgen voor de buurtbewoners.”