waterbus2.jpg

1 mei: start toeristisch vaarseizoen in Brussel en Vlaams-Brabant

vrij 1 mei 2015

Vandaag start het toeristisch vaarseizoen met de 12de editie van de Vaarhappening. Je kan de Brabantse kanalen verkennen per boot en intussen ook genieten van wandelingen en fietstochten in de eigen regio. 

Onder meer aan de Steenkaai in Vilvoorde, de Becokaai (Havenlaan) in Brussel, de Vaartdijk in Kapelle-op-den-Bos, de Suikerkaai in Halle, de kaai in Lembeek en aan Kampenhout-Sas vertrekken er vandaag heel wat boottochten.

Vooral in Vilvoorde wordt het bijzonder druk. Doorlopend varen er waterbussen naar de hoofdstad. Elke 2 uur vertrekt er een boottocht naar Kapelle-op-den-Bos en er zijn verschillende rondvaarten in Vilvoorde zelf. Met dit goed gevuld vaarprogramma wil de de Zennestad zich nog meer profileren als een stad aan het water.

Naast de boottochten hebben Kanaaltochten Brabant en Brussels bij Water ook en gevarieerd dagprogramma uitgewerkt met heel wat geleide fietstochten en wandelingen. De deelname en de toegang tot de bezienswaardigheden zijn naar aanleiding van de Vaarhappening volledig gratis. Meer info vind je op www.vaarhappening.be