Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

20 jaar Iedereen Verdient Vakantie: “Ook kwetsbaren moeten batterijen kunnen opladen”

 

20 jaar Iedereen Verdient Vakantie: “Ook kwetsbaren moeten batterijen kunnen opladen”

Iedereen Verdient Vakantie, het netwerk van Toerisme Vlaanderen dat vakantie mogelijk maakt voor mensen die het financieel niet zo breed hebben, bestaat 20 jaar. Elk jaar maken 150 000 Vlamingen gebruik van het aanbod.

 

15 procent van de Vlamingen groeit vandaag op in een gezin voor wie een week vakantie onbetaalbaar is. Dankzij Iedereen Verdient Vakantie van Toerisme Vlaanderen kan het gelukkig wel. ”Het is een uniek systeem”, zegt Peter De Wilde CEO van Toerisme Vlaanderen. “Want de financiële inspanning komt volledig van de toeristische aanbieders die aangesloten zijn bij het netwerk, en daar staat geen enkele vorm van subsidiëring tegenover. De aanbieders geven kortingen die meestal schommelen rond de 40 procent, en het netwerk zorgt er bovendien ook voor dat de kortingen terechtkomen bij de mensen die het écht nodig hebben.” “Ik wil dat Vlaanderen een vakantieland is voor iedereen”, vult Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) aan. “Iedereen moet de kans krijgen om de batterijen terug op te laden tijdens een daguitstap of meerdaagse vakantie. Voor kwetsbare mensen is het des te belangrijker dat ze er even tussenuit kunnen." Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van Iedereen Verdient Vakantie wordt er vandaag en morgen in het domein van Hofstade in Zemst een feestje gebouwd met toeristische aanbieders, sociale organisaties en vakantiegangers.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.