Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

20 procent minder ongevallen met letsels

 

20 procent minder ongevallen met letsels

Het aantal ongevallen met lichamelijke letsels is vorig jaar met twintig procent gedaald in onze provincie. Ook het alcohol- en druggebruik achter het stuur is verminderd. Dat blijkt uit cijfers van de provincie Vlaams-Brabant. Maar uit cijfers van enkele politiezones uit onze regio na een flitsmarathon gisteren, blijkt ook dat bestuurders vaak nog te snel rijden.

Twintig procent minder ongevallen met lichamelijke letsels vorig jaar, die balans maakt provinciegouverneur Spooren op na het eerste Strategisch Overleg rond Verkeersveiligheid. Volgens Spooren zijn de goeie cijfers te danken aan de vele acties rond verkeersveiligheid. Al speelt ook de coronacrisis een rol, omdat er minder verkeer op de baan was. Volgens Spooren gaan de cijfers in onze provincie al enkele jaren de goede richting uit, maar moet er blijven worden ingezet op verkeersveiligheid. Dat toont ook de flitsmarathon aan die gisteren in onze regio werd gehouden. Ook al waren de controles aangekondigd, op de Merchtemsesteenweg in Meise werd een snelheidsduivel betrapt die 125 kilometer per uur reed in de plaats van maximaal 70. De politie trok zijn rijbewijs in.  In de politiezone van Meise, Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel reed in het totaal 16 procent van de gecontroleerde voertuigen te snel. In Vilvoorde en Machelen was dat 10 procent. In de Zennevallei tot slot reed 19 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!