wijkbroek.jpg

3 miljoen euro voor Vilvoordse wijk Broek

vrij 12 dec 2014

De Vlaamse regering gaat de komende jaren zo’n 3,2 miljoen euro investeren in de wijk Broek in Vilvoorde. Het Vilvoordse stadsvernieuwingsproject Watersite krijgt daardoor een flinke duw in de rug.

“Wij zijn enorm blij dat de Vlaamse regering voor het dossier van Vilvoorde heeft gekozen”, zegt schepen Jo De Ro, “Met deze subsidie wil de stad investeren in de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg, de aanleg van groene zones en wil het een tijdelijk invulling geven aan enkele oude industriële gebouwen, zoals de Loods. Daarnaast staat ook een renovatie van enkele bouwblokken op het programma. Deze initiatieven zullen een nieuwe dynamiek teweegbrengen in Broek en de uitstraling van de wijk positief beïnvloeden.”

“De wijk Broek ligt geprangd tussen de twee grote stadsvernieuwingsprojecten, kanaalpark en 4 Fonteinen, en evolueerde op korte termijn in een sterk multi-etnische wijk. Met dit project wil de stad Vilvoorde om Broek een injectie te geven, zodat het zonder z’n identiteit te verliezen, geïntegreerd kan worden in het gehele Watersiteproject”, aldus schepen Kevin Vincke.