creatief_andersvaliden_atelier_duyck.jpg

30 jaar Creatief Andersvaliden Atelier in Westrand Dilbeek

woe 7 maa 2018

Kunstschilder en ereburger van Dilbeek Jacky Duyck is al 30 jaar lang de bezieler van het Creatief Andersvaliden Atelier. Momenteel loopt daarover een tentoonstelling met hun beste werken van de voorbije jaren in Cultuurcentrum Westrand in Dilbeek.

Om de veertien dagen komen op maandag meer dan 40 jongeren en volwassenen met een mentale beperking samen in Cultuurcentrum Westrand in Dilbeek om te tekenen, te schilderen en te knutselen onder de begeleiding van Jacky Duyck en zijn monitoren. De wandelgangen en tentoonstellingruimte van Westrand zijn dezer dagen volledig ingepalmd door de kleurrijke tekeningen, schilderijtes en knutselwerkjes van de deelnemers van het Creatief Andersvaliden Atelier.

"Er zijn gasten bij die al twintig jaar bij mij komen! Ik laat ze ook vrij en ik zeg altijd aan de monitoren je hen moet bezielen, moed geven en zeggen dat ze mooi werk leveren. Het is eigenlijk ongelooflijk welk een plezier dat dat doet als je ze bezig ziet en dan is het muisstil in een atelier met meer dan veertig jonge gasten en ouderen…dat kan je niet geloven", besluit bezieler Jacky Duyck.