Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

8,2 miljoen euro voor renovatie schoolgebouw COOVI

8,2 miljoen euro voor renovatie schoolgebouw COOVI

De Vlaamse Gemeenschapscommissie investeert 8,2 miljoen euro in de renovatie van een schoolgebouw op de COOVI-campus op de grens van Anderlecht met Sint-Pieters-Leeuw. “Dankzij de investering kunnen we de verschillende opleidingen voeding, wetenschap en biotechniek met elkaar in verbinding brengen”, zegt Jurgen Wayenberg, algemeen directeur GO! Scholengroep Brussel.

Het gebouw drie dateert uit 1949 en is dringend aan renovatie toe. Die renovatie omvat de uitbouw van flexibele leslokalen, studieruimtes, polyvalente ruimtes en labolokalen. Ook de gevel wordt onder handen genomen. In het bijgebouw wordt de bestaande turnzaal opgefrist en komen er extra kleedruimtes. De verbinding met de naastgelegen koffie- en restaurantzone zorgt ervoor dat de turnzaal ook kan ingezet worden als polyvalente ruimte. Verder komt er ook een oefenwinkel voor de leerlingen van het Centrum Leren en Werken Castor.

“Met deze ingrijpende renovatie en vernieuwing van de COOVI-campus zorgen we voor een grondige verbetering van de infrastructuur voor deze beroemde school. De afgestudeerden aan deze campus zijn zeer gegeerd op de arbeidsmarkt”, zegt bevoegd minister Sven Gatz. Op de campus wordt onder meer beroeps- en technisch secundair onderwijs gegeven in de richtingen hotel, keuken, restaurant, bakkerij, slagerij en tuinbouw. 

Het gebouw zal na de renovatie volledig toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. De renovatiewerken starten in de zomer van 2021 en moet klaar zijn tegen het voorjaar van 2023. De Vlaamse Gemeenschapscommissie pompte de voorbije tien jaar al bijna 30 miljoen euro in de renovatie van de campus.