9 arrestaties bij ontdekking drugplantage

zat 19 sep 2020

In Sint-Pieters-Leeuw is de politie van de zone Zennevallei donderdagnacht binnengevallen in een industrieel gebouw. Daar bleek een cannabisplantage in ondergebracht te zijn. Negen mensen werden opgepakt. De onderzoeksrechter heeft de negen verdachten aangehouden.

“Na een vooronderzoek van enkele maanden, was de tijd rijp om het industrieel gebouw binnen te vallen en daders op heterdaad te betrappen. Laat op de avond startte de huiszoeking en diep in de nacht verlieten onze diensten het gebouw met allerhande stalen en negen gearresteerden”, vertelt Jeroen Beke Smets van de politiezone Zennevallei.

De politie vond in het gebouw materiaal om plantages in te richten “Daarnaast werden tal van vuilniszakken met afval van een vorige cannabisplantage terug gevonden. Eveneens vonden de inspecteurs plastieken bakjes terug voor stekplantjes. Verder ontdekten de inspecteurs een grote plantage dat in gereedheid werd gebracht voor teelt. In totaal telden de diensten 1 920 potten tot bovenaan gevuld met aarde en meststof.”

Negen mensen werden bij de inval gearresteerd. Het ging om drie mannen (één Belg en twee Nederlanders van Marokkaanse origine) en zes vrouwen van Bulgaarse afkomst. De verdachten werden allen onderworpen aan een verhoor.” De Civiele Bescherming kwam ter plaatse om de plantage te vernietigen. De onderzoeksrechter heeft de negen de personen aangehouden. Ze veschijnen morgen voor de raadkamer.