bermbrand_anderlecht2.jpg

9.000 vierkante meter van berm langs Ring rond Brussel gaat in vlammen op

woe 17 aug 2022

De brandweer van Brussel heeft gisteravond een grote vegetatiebrand moeten bestrijden aan de Olympische Dreef in Anderlecht, langs de Ring rond Brussel. De brandweer kreeg steun van een federale helikopter om de brand te blussen.

De brandweer van Brussel werd rond 18 uur opgeroepen voor de vegetatiebrand in Anderlecht, niet zo ver van de grens met Dilbeek. Tijdens het blussen trof de brandweer resten van een geïmproviseerde barbecue aan, maar het is niet duidelijk dat dat de brand heeft veroorzaakt. In totaal ging zo’n 9.000 vierkante meter vegetatie in vlammen op. De brandweer moest nog lang nablussen om opflakkeringen te voorkomen.

In totaal werd zo’n 14.500 liter water gebruikt om de brand te bestrijden. De brandweer kreeg ook hulp van een helikopter van de federale politie, dat de brand vanuit de lucht mee bestreed. Eerder op de dag woedde er gisteren ook een bermbrand in Machelen. De vlammen verspreidden zich tientallen meters, maar de brandweer kreeg het vuur vrij snel onder controle.

Foto's: Brandweer Brussel