In de Digibank helpen Digihelpers mensen met digitale vragen

VDAB opent in Vilvoorde tiende Digibank: "Ondersteuning van digitale vaardigheden"

woe 17 apr

Werkgelegenheidsorganisatie VDAB opent vanaf vrijdag in Vilvoorde de Digibank. Dat is een wekelijks contactmoment waarbij mensen geholpen worden met digitale vragen. VDAB wil zo de uitsluiting van kwetsbare groepen tegengaan.

Vilvoordenaren en Machelaren die weinig ervaring hebben met computers of het Internet en bijvoorbeeld online een afspraak willen maken kunnen vanaf vrijdag wekelijks bij de Digibank in Vilvoorde terecht. Digihelpers geven daar het antwoord op allerlei digitale vragen en helpen mensen met digitale toepassingen.

De nieuwe Digibank in Vilvoorde is een aanvulling op het reeds bestaande digitale ondersteuningsaanbod van VDAB. Zo zijn er nu 10 Digibanken. “Enerzijds worden werkzoekenden met beperkte digitale vaardigheden ondersteund en versterken we hun digitale vaardigheden om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten,” weet netwerkmanager Jo Discart van VDAB. “Anderzijds maken de niet-beroepsactieve bezoekers kennis met VDAB en hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt.”

De Digibank opent op 19 april en is elke vrijdag open van 10 tot 12, in het VDAB-kantoor in de Witherenstraat 19 in Vilvoorde.