Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Agoria Solar Team pakt wereldtitel

Agoria Solar Team pakt wereldtitel

Heuglijk nieuws uit Australië. Het Belgische Solar Team is primus op het WK voor zonnewagens en neemt voor de allereerste keer de wereldtitel mee naar huis.

 

De achtste deelname van het Agoria Solar Team wordt bekroond met een eerste wereldtitel. Het team heeft 15 maanden lang gewerkt aan de BluePoint, de zonnewagen waarmee ze deelnamen, en kwam in het Australische Adelaïde als eerste over de finish na een hard bevochten en loodzware race, waarin zelfs enkele topteams de eindstreep niet haalden.

‘Een ongelooflijk gevoel om hier nu te staan aan de finishlijn, als wereldkampioen!’ vertelt Willem-Jan Claes. “Gisteren werd al duidelijk dat het een nek-aan-nek race zou worden. We hebben gefocust op de betrouwbaarheid en afwerking van de wagen, en dat heeft geloond.”

Tijdens de voorlaatste racedag kon het Agoria Solar Team, waarbij ook enkele regiogenoten, dankzij een slimme racestrategie hun tijdsverschil van 43 minuten zo goed als wegwerken. Met slechts 2 minuten en 27 seconden achterstand begonnen de studenten aan de laatste racedag. Het team nam ongeveer 250 kilometer voor de finish de eerste plaats in.

De Bridgestone World Solar Challenge is een challenge van 3021 km lang waaraan 46 teams uit 23 verschillende landen deelnamen.