Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Almaar meer moeders die Frans praten met hun baby in Vlaams-Brabant

Almaar meer moeders die Frans praten met hun baby in Vlaams-Brabant

Uit cijfers van Kind en Gezin blijkt dat de Franse taal terrein wint in Vlaanderen. Het aantal moeders dat Frans spreekt tegen haar baby stijgt van ruim 4% in 2005 tot ruim 6% in 2020. Vlaams-Brabant is de Vlaamse provincie waar het meest Frans gebruikt wordt.

In Vlaams-Brabant wordt bijna een vierde van de kinderen in het Frans opgevoed. In de zes faciliteitengemeenten gaat het om ruim meer dan de helft van de kinderen. Linkbeek is koploper met 78,6%. Daarna volgen Drogenbos, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Sint-Genesius-Rode en Wemmel. In negen gemeenten in onze regio komt het Frans op de eerste plaats. In Sint-Pieters-Leeuw spreekt 59% van de moeders Frans tegen haar baby. Beersel staat op plaats 2,  Dilbeek op plaats 3. Daarna volgen, Zaventem, Machelen, Overijse, Asse, Vilvoorde en Grimbergen.

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.