school1.png

Asse moet kinderopvang terugbetalen

9 jaar geleden

Asse moet de ouders van de kinderen die gebruik maken van de buitenschoolse kinderopvang voor een deel terugbetalen. Dat heeft het ministerie van Onderwijs beslist, na een klacht tegen het gewijzigde schoolreglement in de gemeentescholen.

De ouders dienden een klacht in tegen het feit dat de middagpauze werd ingekort en de schooldag voortaan al om 15u eindigt. De commissie Zorgvuldig Bestuur van het ministerie van Onderwijs besliste daarop dat het schoolreglement moest vernietigd worden. Asse had een procedurefout gemaakt bij de goedkeuring van het nieuwe reglement.

Het gemeentebestuur en de ouderraden zaten intussen rond de tafel en beslisten om dit schooljaar de schooluren niet opnieuw te wijzigen. De gemeente toonde zich bereid om een extra half uur gratis opvang te voorzien, tot 16 uur. Het ministerie van Onderwijs heeft nu beslist dat de gemeente met terugwerkende kracht naar 1 september de betalende naschoolse opvang pas mag laten ingaan om 16 uur. Heel wat ouders moeten dus geld terugkrijgen van de gemeente. Dat zou niet alleen het geval zijn voor gemeentescholen, maar voor alle netten.