asse_gemeentehuis.jpg

Asse overweegt live-uitzending gemeenteraad

woe 19 nov 2014

Inwoners van de gemeente Asse kunnen binnenkort misschien de gemeenteraden live volgen via het internet.  Het voorstel werd gelanceerd door de oppositiepartij ZELLIK-Relegem.  Het gemeentebestuur laat alvast de technische haalbaarheid onderzoeken.

In Oostende, Brugge of Kortrijken kunnen inwoners al een tijdje de gemeenteraden live volgen via het internet of de zitting nadien opnieuw opvragen.  Erik Beunckens van oppositiepartij ZELLIK-Relegem heeft nu een voorstel ingediend om de live-streaming ook in Asse mogelijk te maken. 

Beleid dichter bij de burger

Volgens Beunckens kan de maatregel het beleid dichter bij de burger brengen en de deelname van de burger aan het beleid bevorderen.  Schepen van Informatie Rita De Vos (Open VLD) vindt het alvast een interessant voorstel en gaat de technische- en financiële haalbaarheid ervan onderzoeken.  Ze gaat ook de steden bevragen die hun gemeenteraden al live uitzenden.  

Ook in Vilvoorde live-uitzendingen ?

Ook in Vilvoorde lanceerde CD&V een gelijkaardig voorstel, twittert fractieleider Peter Van Kemseke. Het stadsbestuur heeft echter nog geen beslissing genomen.