Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Autobiografie Urbanus is klaar: “Mijn leven zit vol met anekdotes”

Autobiografie Urbanus is klaar: “Mijn leven zit vol met anekdotes”

Urbanus, de peetvader van de Vlaamse comedy, heeft zijn autobiografie geschreven. Op zo’n slordige 510 bladzijden vertelt hij op vlotte en sappige manier over zijn leven en artistieke loopbaan. Wij zochten hem op voor een praatje over zijn boek 'En van waar dit allemaal komt', bij hem thuis in Tollembeek.

Urbanus is er trots op dat hij zijn levensverhaal  helemaal zelf heeft neergepend, hij wilde absoluut geen spookschrijver omdat hij alles in zijn eigen woorden en zijn eigen stijl wilde vertellen. ‘En van waar dit allemaal komt’ zoomt in op belangrijke, smeuïge en ronduit onnozele momenten uit Urbanus’ carrière. Die vertelt hij met dezelfde gedrevenheid die ook zijn  theatershows kenmerken.

“Heel mijn leven zit vol met grappige en niet grappige anekdotes , maar enkel de grappige onthoud”, zegt Urbanus. “Als er iets normaal gebeurt ben ik dat een week later vergeten, maar als er ergens een plafond inzakte dan wist ik dat twintig jaar later nog. Ik had al jaren de behoefte om mijn verhaal te vertellen. Niet enkel de anekdotes, maar ook gevoelens over wat ik heb meegemaakt in de showbusiness.”

Het eerste hoofdstuk gaat over de jeugd van Urbanus die toen nog Urbain Servranckx heette. Daarna volgen nog 36 hoofdstukken. ‘En van waar dit allemaal komt’ is te koop in de boekhandel of via de webshop van Urbanus. 

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.