Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bonte: "Laat de ringtrambus uitrijden"

Bonte: "Laat de ringtrambus uitrijden"

Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) roept op om de ringtrambus toch te laten uitrijden zoals gepland. Volgens hem is het perfect mogelijk omdat het traject tussen Jette, Vilvoorde en Brussel al eerder werd uitgetest. “Het is absurd dat de langste bus die De Lijn heeft in de hangar in Leuven blijft staan.”

Deze week besliste vervoersmaatschappij De Lijn om de ringtrambus voor onbepaalde tijd op stal te houden. Normaal moesten vanaf zondag 5 april trambussen rijden op lijn 820. Die startdatum wordt door de coronacrisis uitgesteld om ‘in de beste omstandigheden te kunnen van start gaan’ en ‘nog een aantal zaken op punt te stellen’. Het is ook niet het eerste uitstel. Normaal moest de Ringtrambus al sinds september vorig jaar het traject tussen de luchthaven en UZ Brussel afleggen.

Volgens Vilvoords burgemeester Bonte zou het nu al inzetten van de ringtrambus verschillende voordelen opleveren. “Door het sterk verminderde verkeer zijn het ideale omstandigheden om chauffeurs te laten wennen aan hun lange vehikel. Het zijn bovendien hybride voertuigen en dus zijn ze ook veel beter voor het milieu dan de huidige zeer vervuilende dieselvoertuigen. Aangezien de ringtrambus twee maal zo lang is als een gewone bus zou het ook ideaal zijn in de huidige omstandigheden om passagiers toe te laten om voldoende afstand van mekaar te houden”, aldus Bonte.