Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Buurtcomité Parking C hekelt foute beeldvorming Brussels Expo

Buurtcomité Parking C hekelt foute beeldvorming Brussels Expo

Volgens buurtbewoners van Parking C in Grimbergen zat het verkeer afgelopen weekend op en rond de Heizel goed vast. Het actiecomité 'Geen stadion op parking C' reageert daarmee op conclusies van Brussels Expo en de Stad Brussel. Die beweren dat de mobiliteit vlot verliep ondanks een record aantal bezoekers.  

Het was een recordweek op de Heizel, met onder meer 5 concerten van Stromae, twee grote beurzen en de kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels. Volgens Brussels Expo en de Stad Brussel verliep de mobiliteit dankzij enkele maatregelen bijzonder vlot. En dus besluiten de twee instanties dat de Heizelsite helemaal klaar is voor het grootse winkel- woon- en ontspanningscomplex NEO.

Maar buurtbewoners uit Grimbergen, die actie voeren tegen de plannen voor een nieuw voetbalstadion op parking C, beweren dan weer dat de mobiliteit afgelopen weekend helemaal niet vlot liep. De grote verkeerschaos bleef volgens hen inderdaad uit, maar deze foto's bewijzen volgens het actiecomité dat de buurt niet klaar is voor de combinatie van NEO, Paleis 12 én het nieuwe voetbalstadion, omdat de projecten nog meer verkeersdrukte en parkeerproblemen met zich mee zullen brengen.