parking_c_buurt.jpg

Actiecomité Parking C tevreden met afhaken Anderlecht

vrij 25 sep 2015

Dat Anderlecht zich al dan niet tijdelijk terugtrekt uit het Eurostadion is goed nieuws voor enkele buurtbewoners van parking C. Zij hadden zich verenigd in een actiecomité en hebben zich altijd al verzet tegen de bouwplannen omwille van de mobiliteitsimpact. 

In de schaduw van het atomium ligt de straat Treft in de Grimbergse deelgemeente Strombeek-Bever. De tuinen van deze huizen grenzen aan parking C. Het is vooral de verkeersdrukte van het te bouwen Eurostadion waar deze buurtbewoners voor vrezen. Nu Anderlecht niet voort wil onderhandelen over het huurcontract zoals het nu op tafel ligt, reageert het actiecomité in Strombeek opgelucht.

“Wij zijn wel blij. Er is altijd gezegd geweest door de bevoegde ministers en schepen dat het zonder Anderlecht niet door zou gaan. Dus als Anderlecht nu de stekker uittrekt, dan is het parking C-project van de baan”, aldus Philippe Fierens van het Actiecomité Stadium Parking C

Het actiecomité denkt niet dat Anderlecht bluft en vertrouwt erop dat de eersteklasser z'n toekomst voort zal uitbouwen in Anderlecht zelf. De stad Brussel mag volgens deze buurtbewoners de ambitie opbergen om hier op parking C een EK voetbal te organiseren.

Maar misschien nemen de buurtbewoners net iets te snel hun wensen voor werkelijkheid. Bouwfirma Ghelamco heeft namelijk al laten weten sowieso door te willen gaan met de bouw van het Eurostadion op parking C. Volgende week zit de firma daarom opnieuw samen met haar partners in het project.