rozenlaan_liedekerke2.jpg

Buurtcomité Ro-Re-Mi staakt strijd tegen bouw appartementscomplex

woe 18 jul 2018

Het Liedekerkse buurtcomité Ro-Re-Mi, dat inwoners van de Rozenlaan, Resedalaan en Mimosalaan verenigt, staakt de strijd tegen de komst van het appartementscomplex achteraan in hun wijk. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De buurtbewoners zijn nog altijd fel tegen de komst van zo'n 60 appartementen, maar kunnen de juridische strijd financieel niet langer aan.

Al enkele jaren strijdt Ro-Re-Mi tegen de komst van het appartementscomplex. Dat complex heeft volgens het actiecomité nefaste gevolgen voor de mobiliteit en leefbaarheid in de wijk. Het kwam zelfs tot een woelige openbare vergadering met projectontwikkelaar ION op het gemeentehuis. Maar een compromis bleef uit.

In september van vorig jaar verleende Liedekerke geen vergunning voor de bouw van de appartementen. Maar via de Deputatie  van de provincie Vlaams-Brabant kreeg projectontwikkelaar uiteindelijk toch een bouwvergunning, maar wel onder strenge voorwaarden voldoen. Die vergunning aanvechten - zonder enige garantie op succes - zou het actiecomité zo'n 10.000 euro kosten. Té veel, waardoor Ro-Re-Mi de strijd staakt.

Ro-Re-Mi legt nu alle hoop bij de gemeente, dat nog een waterkans heeft om de bouw tegen te houden. Volgens het actiecomité kan Liedekerke alle kosten om aan de voorwaarden in de bouwvergunning te voldoen, doorspelen aan de projectontwikkelaar. Die zou dan wel heel diept in de geldbeugel moeten tasten.

Tegelijkertijd haalt het actiecomité wel uit naar het gemeentebestuur. Ro-Re-Mi verwijt Liedekerke een gebrek aan totaalvisie en getreuzel waardoor private partners 'carte blanche' krijgen.