Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Buurt wint eerste veldslag in strijd tegen megaverkaveling

Nieuws

Uitbater gezocht voor Pachthoeve

Nieuws

Masterplan voor duurzamere bedrijvenzone Zaventem-Zuid

Nieuws

Groen verzet tegen nieuw warenhuis

Aldi Zemst NV wil een filiaal bouwen langs de Vilvoordsesteenweg (N211) nabij het kruispunt van de Spaanse Lindebaan met de Driekastanjelaarsstraat in Grimbergen. Groen kant zich tegen het project.

Nieuws

Wat met de Zemstse parochiekerken?

Er wordt grondig nagedacht over de toekomst van de zes parochiekerken in Zemst. Kerkbesturen en gemeente werken aan een toekomstvisie en willen ook de stem van de inwoners horen.

Nieuws

Huisvestingsmaatschappij belooft renovatie Cantillonwijk

De Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuivesting gaat de 55 woningen in Ternatse woonwijk Cantillon onder handen nemen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Bewoners kloegen de voorbije maanden over de staat van de woningen.

Nieuws

Belasting voor wie woning niet wil aansluiten op nieuwe riolering

In Sint-Genesius-Rode worden inwoners verplicht op hun woning aan te sluiten op het nieuwe gescheiden rioleringsstelsel. Doen ze dat niet, dan wacht hen een flinke belasting die kan oplopen tot duizend euro per jaar. Dat weet Het Nieuwsblad.

Nieuws

Brussel dagvaardt federale regering opnieuw voor geluidsnormen

De Brusselse regering overweegt om opnieuw een rechtszaak aan te spannen tegen de federale overheid in verband met de geluidsoverlast door vliegtuigen van Brussels Airport. Door een vorige rechtszaak betaalt de federale regering nu al dwangsommen voor het overtreden van de Brusselse geluidsnormen. 

Nieuws

Wie niet horen wil, krijgt betonblokken

In Dilbeek heeft het gemeentebestuur op het voetpad aan de Ninoofsesteenweg betonblokken laten plaatsen. Sinds er gewerkt wordt in de Roelandsveldstraat, kon de politie het aantal boetes voor foutparkeren op de bewuste plek amper bijhouden.

VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Belgium Art & Design & wonen op schip Jan De Nul

  In VIVA! Wonen blikken we terug op 'BAD' Belgium Art & Design in Gent. En we ontdekken hoe architectuur en design het wonen en werken op een schip uit de vloot van Jan De Nul positief beïnvloeden.
 • VIVA! Wonen Sociale Huisvesting

  Sociale huisvesting is heel belangrijk voor de provincie Vlaams-Brabant. Ook moet er volop geïnvesteerd worden om de lange wachtlijsten zo snel mogelijk weg te werken. Daarom trekt Liesbeth naar Liedekerke. Daar werd 3 jaar geleden een gloednieuw project met 45 wooneenheden geopend. Het verhaal van de architect, de bewoner en Tom Raes van de provincie, zie je in deze laatste aflevering van VIVA! Wonen
 • VIVA! Wonen: Kleinschalig wonen

  De provincie Vlaams-Brabant denkt nu al aan morgen en zet daarom in op kleinschalig en energiezuinig wonen. Maar hoe 'klein' is kleinschalig? We trokken voor de vierde aflevering van Viva! Wonen naar Kurt die in Zichem best 'ruim' kleinschalig woont.
 • VIVA! Wonen: Aangepast wonen

  Wie bouwt of verbouwt komt heel vaak in aanmerking voor premies van de provincie. Onder meer 65-plussers die aanpassingswerken laten uitvoeren in hun woning of inwoners die hun huis energiezuinig maken, kunnen rekenen op steun van Vlaams-Brabant. Hoe de provincie je kan helpen, ontdek je in VIVA! op RINGtv!
 • VIVA! Wonen: Vlabinvest

  Je eigen woning bouwen, kopen of huren in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat is geen sinecure want de prijzen swingen er de pan uit. Gelukkig is er onder meer Vlabinvest, het Agentschap voor Grond- en Woonbeleid in Vlaams-Brabant.