Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Woningen Halle-Vilvoorde 13% duurder dan vorig jaar

Nieuws

Te koop: Villa Gosset in Groot-Bijgaarden

Nieuws

Afbraakwerken Catala-site in Drogenbos gaan van start

Nieuws

Vlaams Belang doet eigen gordelwandeling met vraag om maatregelen

In Drogenbos kwamen zo’n 60-tal leden en sympathisanten van Vlaams Belang samen voor ‘hun’ Gordelwandeling door de Vlaamse Rand: “groen en Vlaams,” klinkt het.

 

Nieuws

Burgemeester Snoeck: ‘Riolering Essenbeek wordt voldoende schoongemaakt’

De overstromingen in Essenbeek zijn niet veroorzaakt door een slecht onderhoud van de waterputten en riolering. Dat stelt Hals burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) na de felle kritiek van buurtbewoners en de lokale N-VA-fractie.

Nieuws

Onbegrip voor beslissing bouwproject vijversite Essenbeek

Na de wateroverlast van dit weekend in Halle vragen buurtbewoners van de vijversite in Essenbeek aan het stadsbestuur om het geplande bouwproject vlakbij on hold te zetten. “Het stadsbestuur zou daarmee aantonen dat het niet werkt met twee maten en twee gewichten,” verduidelijkt gemeenteraadslid...

Nieuws

60% van de Brusselaars die naar Vlaanderen verhuizen, vestigt zich in de Rand

De Vlaamse Rand is erg in trek bij Brusselaars die naar Vlaanderen willen verhuizen. 60 procent van hen komt in de brede Vlaamse Rand wonen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belanger Klaas Slootmans uit Beersel opvroeg bij federaal minister van Binnenlandse Zaken Verlinden.

 

Nieuws

Bewoners wijk Den Bos vinden aanpassingen bouwproject onvoldoende

De omwonenden van een bouwproject in wijk Den Bos in de Ternatse deelgemeente Sint-Katherina-Lombeek gaan in beroep tegen de gewijzigde plannen. Volgens de buurtbewoners zijn de aanpassingen die het gemeentebestuur heeft opgelegd aan de projectontwikkelaar onvoldoende.

Nieuws

Halle gaat in beroep tegen bouwvergunning Nederhemwijk

De stad Halle gaat in beroep tegen de omgevingsvergunning die de provincie uitreikte voor een bouwproject in de wijk Nederhem, tussen de Zenne en het Kanaal. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De plek is overstromingsgevoelig gebied en de stad gaf eerder een negatief advies voor het project van drie...

NET GEMIST: VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Vergeten Verlichting

  Steeds op zoek naar het tijdloze blaast Miguel Algoet van ‘Vergeten Verlichting’ (Machelen-aan-de-Leie) nieuw leven in oude verlichtingsonderdelen.
 • VIVA! Wonen - Kleur in je interieur

  Welke kleuren gaan in 2021 ons interieur domineren? Wij vragen het aan trendwatcher en kleurenexpert Hilde Francq.
 • VIVA! Wonen: A2S-architecten Groot-Bijgaarden

  Landelijk wonen zit in de lift en dit weekend mogen we in Viva Wonen binnenkijken in een prachtige renovatie door Sarah Schouppe van A2S-architecten in Groot-Bijgaarden
 • VIVA! Wonen: architect Adriaan De Beenhouwer

  Dit weekend gaan we in VIVA! Wonen langs bij architect Adriaan De Beenhouwer. Hij leidt ons rond in zijn eigen woning in Beersel waar ook zijn kantoor gevestigd is. Op een moeilijk perceel in het centrum van het dorp slaagde hij er toch in om een architecturaal juweeltje te bouwen. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: woonjournalist Patrick Retour

  In VIVA! Wonen neemt woonjournalist Patrick Retour ons mee naar de Zennevallei waar hij ons een prachtige nieuwbouwwoning laat zien in landelijke stijl. (heruitzending)