Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Nieuwe woonmaatschappij Oost-Brabant-West in de steigers

Nieuws

Goudkasteeltje Buizingen binnenkort gesloopt

Nieuws

Beersel renoveert riolering zonder straat open te breken

Nieuws

Pepingen koopt nodige terreinen voor bouw waterzuiveringsstation Heikruis

De gemeente Pepingen heeft de laatste terreinen aangekocht die nodig zijn voor de bouw van een waterzuiveringsstation in de Montagnestraat in Heikruis. Dat station is nodig, want de woningen van drie kwart van de gezinnen in Pepingen zijn vandaag niet aangesloten op de riolering.

 
Nieuws

Deputatie sust bezorgde gemeenten: “Landelijke dorpen verstedelijken? Dat staat niet in de plannen”

In heel wat gemeenten is er ongerustheid over het nieuwe ruimtelijk beleidsplan van de provincie Vlaams-Brabant. De grootste bekommernis is het verdwijnen van de open ruimte en het landelijke karakter van de dorpskernen. Maar volgens gedeputeerde Ann Schevenels moeten gemeentebesturen zich nog...

Nieuws

Zaventem stelt zich vragen bij provinciaal ruimtelijk beleidsplan: “Geen fan van bovenlokale regels”

Het actiecomité Sterrebeek vreest dat de gemeente Zaventem verder zal verstedelijken door het nieuwe beleidsplan van de provincie Vlaams-Brabant. Ook de gemeente zelf heeft bezwaren tegen dat plan. “We willen absoluut de open ruimte bewaren. De hele gemeente mag dan ook niet over dezelfde kam...

Nieuws

Groen Sint-Pieters-Leeuw: "Maak van Makro-site een duurzame nieuwe wijk"

In Sint-Pieters-Leeuw pleit oppositiepartij Groen ervoor om van de leegstaande Makro-site aan de Bergensesteenweg een bruisende klimaatwijk te maken. “Dit is de kans om Leeuw te verrijken met een nieuwe duurzame wijk met woningen, winkels, dienstverlening en plaats voor ontspanning,” aldus...

Nieuws

Studie Immoweb: "Vastgoed in Vlaamse Rand alsmaar interessanter voor Brusselaars"

Uit onderzoek van Immoweb blijkt dat de Vlaamse Rand en de Denderstreek op het vlak van vastgoedprijzen alsmaar interessanter worden in vergelijking met Brussel. Met 350.000 euro kan je in de hoofdstad een woning kopen van 105 vierkante meter, in onze regio een veel ruimere woning. “Op 45...

Nieuws

GISO-school in Machelen maakt plaats voor 100 woningen: “Twee jaar achterstand opgelopen door corona”

In Machelen is de afbraak begonnen van de voormalige GISO-school. Het grote bouwproject dat op de plek komt, goed voor in totaal 100 woningen, komt dan ook stilaan echt op gang. De werken hebben wel al twee jaar vertraging opgelopen door corona.

NET GEMIST: VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen 11/03/2023

 • VIVA! Wonen: Eclectisch wonen

  In onze laatste aflevering trekken we helemaal naar de kust waar we een kijkje mogen nemen in het appartement van Pascal en Gunther in Oostende. Voor de inrichting van hun interieur op de 22ste verdieping van het Europacentrum baseerde Pascal zich op de stijltrend ‘eclectisch wonen’.
 • VIVA! Wonen Ideeco

  Onze interieurspecialist Pascal Schoukens gaat langs bij Ideeco in Dilbeek, want daar hebben ze alles in huis country minimal of minimalistisch landelijk wonen. Luk van Ideeco stelt een interieurhoek samen om van te dromen. Droom je met ons mee?
 • VIVA! Wonen Upcycling-recycling

  Onze interieurspecialist Pascal Schoukens heeft het over een trend die mega populair is: upcycling-recycling. Oude spullen uit de kringloopwinkel en recuperatiemateriaal van op zolder, geven we met een twist een nieuw leven in een stijlvol interieur. 
 • VIVA! Wonen: Dekoratie Gaudaen Grimbergen

  In VIVA Wonen zoeken we naar de verschillende trends en mogelijkheden om jouw interieur op te frissen. Alles begint bij de basis, dat is de wand-, vloer- en raambekleding. Daarvoor gaat onze interieurspecialist Pascal Schoukens langs bij interieurarchitecte Katja Gaudaen van Dekoratie Gaudaen in Grimbergen.
 • VIVA! Wonen 11/03/2023

 • VIVA! Wonen: Eclectisch wonen

 • VIVA! Wonen Ideeco

 • VIVA! Wonen Upcycling-recycling

 • VIVA! Wonen: Dekoratie Gaudaen Grimbergen