Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Buurt blijft zich verzetten tegen plannen Levenslust

Nieuws

Nog meer bufferbekkens tegen wateroverlast

Nieuws

Leefbaar Zellik blijft zich verzetten tegen appartementen

Nieuws

Dak van warenhuis begeeft onder felle regenbui

Woensdagavond heeft intense regenval op diverse plaatsen in de regio wateroverlast veroorzaakt. Straten en kelders liepen onder waterin o.a. Groot-Bijgaarden (Dilbeek) en Zellik (Asse). In Opwijk stortte zelfs het dak van het Delhaize-warenhuis in, zo meldt VRT.

Nieuws

Gewaagde herinrichting dorpscentrum Itterbeek stuit op verzet

Al jaren wordt er gesproken over een herinrichting van het Itterbeekse dorpscentrum. Het buurtcomité Itterbeek Dorp heeft nu samen met het Itterbeekse architectenbureau Ark Studio een gewaagde make-over uitgewerkt. Al stuit het idee op verzet van handelaars.

Nieuws

'Pajottenland elke dag wat minder groen'

De Pajotse gemeenten zitten met een baksteen in de maag. Dat blijkt toch uit het Betonrapport van Natuurpunt, dat de open ruimte tussen 2005 en 2015 onder de loep nam. In die periode verdween er dagelijks gemiddeld 150 vierkante meter open ruimte in onze regio onder het beton. Maar in heel wat...

Nieuws

Grimbergen en Vilvoorde tegen nieuw distributiecentrum

In Grimbergen en Vilvoorde is er onrust over de komst van een distributiecentrum langs het zeekanaal Brussel-Schelde. Beide gemeenten gaven een negatief advies, maar de beslissing ligt bij Minister van Omgeving Joke Schauvliege.

Nieuws

760.000 euro subsidies voor zorginstellingen

De provincie Vlaams-Brabant investeert via Vlabinvest 760.000 euro in zorginstellingen in Halle-Vilvoorde. Het gaat over kinderdagverblijven, woonzorgcentra, jongerenwelzijn of centra voor personen met een handicap. 

Nieuws

Te koop: geklasseerde priorij uit 1716

Altijd al in een bijzonder huis willen  wonen? Dit is misschien je kans: de priorij van het Kartuizersklooster in Herne staat te koop. Het gebouw dateert uit 1716. Wie er wil wonen, zal wel diep in de geldbuidel moeten tasten. De priorij kost 1,6 miljoen euro.

VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Belgium Art & Design & wonen op schip Jan De Nul

  In VIVA! Wonen blikken we terug op 'BAD' Belgium Art & Design in Gent. En we ontdekken hoe architectuur en design het wonen en werken op een schip uit de vloot van Jan De Nul positief beïnvloeden.
 • VIVA! Wonen Sociale Huisvesting

  Sociale huisvesting is heel belangrijk voor de provincie Vlaams-Brabant. Ook moet er volop geïnvesteerd worden om de lange wachtlijsten zo snel mogelijk weg te werken. Daarom trekt Liesbeth naar Liedekerke. Daar werd 3 jaar geleden een gloednieuw project met 45 wooneenheden geopend. Het verhaal van de architect, de bewoner en Tom Raes van de provincie, zie je in deze laatste aflevering van VIVA! Wonen
 • VIVA! Wonen: Kleinschalig wonen

  De provincie Vlaams-Brabant denkt nu al aan morgen en zet daarom in op kleinschalig en energiezuinig wonen. Maar hoe 'klein' is kleinschalig? We trokken voor de vierde aflevering van Viva! Wonen naar Kurt die in Zichem best 'ruim' kleinschalig woont.
 • VIVA! Wonen: Aangepast wonen

  Wie bouwt of verbouwt komt heel vaak in aanmerking voor premies van de provincie. Onder meer 65-plussers die aanpassingswerken laten uitvoeren in hun woning of inwoners die hun huis energiezuinig maken, kunnen rekenen op steun van Vlaams-Brabant. Hoe de provincie je kan helpen, ontdek je in VIVA! op RINGtv!
 • VIVA! Wonen: Vlabinvest

  Je eigen woning bouwen, kopen of huren in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat is geen sinecure want de prijzen swingen er de pan uit. Gelukkig is er onder meer Vlabinvest, het Agentschap voor Grond- en Woonbeleid in Vlaams-Brabant.