Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Living Tomorrow of hoe we in de toekomst zullen bouwen

Nieuws

Palokewijk in Dilbeek wordt Leefbuurt

Nieuws

Opwijk bezorgd over toekomst brouwerijsite Alken-Maes

Nieuws

Toekomst voor beschermde Wemmelse Ronkelhoeve gezocht

De beschermde 18de eeuwse Ronkelhoeve is onbewoonbaar en ongeschikt verklaard, zo bevestigt burgemeester Walter Vansteenkiste (LB Wemmel). “De hoeve, die momenteel niet bewoond is, is privé-eigendom en ligt in beschermd agrarisch gebied. Vanuit de gemeente hopen we op een nieuwe invulling." 

 

Nieuws

Afbraak kraakpanden Schaarbeeklei begonnen

In Vilvoorde is de afbraak van een negental leegstaande woningen op de Schaarbeeklei begonnen. De panden kwamen de voorbije weken in het nieuws nadat ze gekraakt werden door Moldavische vluchtelingen. Burgemeester Hans Bonte (Vooruit) beval daarop de afbraak van de vervallen panden.

 

Nieuws

Felix Cottage Club Zemst proeftuin voor experimenteel wonen

In Zemst zijn zeven nieuwe kleinschalige wooneenheden geplaatst in de Felix Cottage Club, een voormalige camping. Nu is de plek een woonsite waar de provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Zemst en SVK Webra experimenteren met kleinschalig wonen.

Nieuws

Buurt kant zich tegen Livita-woonproject in Groot-Bijgaarden

In Groot-Bijgaarden maken buurtbewoners zich zorgen over het geplande woonproject op de voormalige bedrijfssite van Makady, in de Dilbeekse deelgemeente beter bekend als Bijgaardenhof. Ze vrezen heel wat overlast tijdens de werken en vragen zich af hoe het project ooit vergund kon raken.

 

Nieuws

Beersel trekt 13 miljoen euro uit voor nieuw woonzorgcentrum De Ceder

De gemeente Beersel heeft de plannen voorgesteld voor het nieuwe woonzorgcentrum De Ceder. Dat komt naast het huidige en is met 13 miljoen euro de grootste investering van de gemeente in jaren. In De Ceder komt straks ook een dienstencentrum en kinderopvang.

Nieuws

Vastgoedmarkt koelt af: 'Maar kans op prijsdaling in deze regio is zeer klein'

Uit de nieuwste Notarisbarometer blijkt dat het aatal vastgoedtransacties in ons land voor het eerst sinds lang daalt. Optimisten spreken al van een mogelijke prijsdaling wanneer deze trend aanhoudt. Maar wie meent in de Rand rond Brussel binnenkort een huis of appartement aan een voordelige...

NET GEMIST: VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Vergeten Verlichting

  Steeds op zoek naar het tijdloze blaast Miguel Algoet van Vergeten Verlichting nieuw leven in oude verlichtingsonderdelen. In VIVA! Wonen gaan we bij hem langs in Machelen-aan-de-Leie en maken we ook kennis met zijn vakmanschap in Kasteel Diepensteyn in Steenhuffel.
 • VIVA! Wonen: Stijlvol renoveren

  Landelijk wonen zit in de lift en dit weekend mogen we samen met architecte Sarah Schouppe van A2S Aarchitecten uit Groot-Bijgaarden mee binnenkijken in deze stijlvol gerenoveerde woning. Opnieuw een straf stukje architectuur dit weekend in VIVA! Wonen.
 • Viva! Wonen: Leven in een watertoren

  Dit weekend gluren we binnen in een bijzonder gebouw op de grens tussen Tubeke en Halle. Samen met Tobias Vandenbosch van renovatiebedrijf Conversion Works ontdekken we de vele mogelijkheden die deze watertoren te bieden heeft. Komen gerust meegluren, zaterdag in VIVA! Wonen
 • VIVA! Wonen: Dromen over een retro nieuwbouwwoning

  In Viva! Wonen trekken we dit weekend naar hartje Pajottenland waar we dit pareltje ontdekken. Op het eerste gezicht zou je denken dat het over een renovatie gaat, maar schijn bedriegt. Dit is wel degelijk een nieuwbouwwoning! Droom je met ons mee?
 • VIVA! Wonen: Vergeten Verlichting

  Steeds op zoek naar het tijdloze blaast Miguel Algoet van ‘Vergeten Verlichting’ (Machelen-aan-de-Leie) nieuw leven in oude verlichtingsonderdelen.