Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Groen licht voor ruilverkaveling Gooik

Nieuws

Beaulieuwijk blijft zich verzetten tegen wooncomplex

Nieuws

Natuurwerken Zeen gaan nieuwe fase in

Nieuws

Stad Halle breidt dienstverlening uit

Een afspraak maken op het Halse stadshuis kan voor de inwoners voortaan ook elke ochtend, vroeger was dat enkel in de namiddag. Het stadhuis installeerde ook een nieuw ticketsysteem voor de burgers.

Nieuws

Woonproject Rubensveld ligt opnieuw op tafel

Een projectontwikkelaar heeft opnieuw een bouwaanvraag ingediend bij de gemeente Opwijk voor de ontwikkeling van het woonuitbreidingsgebied Rubensveld. De aanvraag omvat de bouw van 56 woningen en de aanleg van bijhorende wegen en groen.

Nieuws

Circus mag dan toch kamperen in Affligem

In Affligem heeft Circus Pacific dan toch toestemming gekregen om tijdelijk te kamperen op een weide aan de Bellestraat. De circusfamilie mag nu met zijn wagens op de weide blijven tot 21 juli.

Nieuws

Firma haalt tonnen afval uit woning

In Affligem is een gespecialiseerde firma al enkele dagen druk in de weer met de opkuis van een zwaar vervuilde woning in de Boekhoutstraat. De werknemers haalden al zeven containers afval naar buiten. De woning wordt vermoedelijk afgebroken.

Nieuws

Wellicht geen Colruyt in Itterbeek

De plannen voor de bouw van een Colruytwinkel aan de Herdebeekstraat in Itterbeek zijn voor de tweede keer vernietigd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen.  Die oordeelde dat de provincie geen vergunning had mogen afleveren.

Nieuws

Kasteel Halle: niet de beloofde renovatie, wel verkoop

In Halle is er heisa rond het Kasteel Devleminck. Een bouwontwikkelaar die op het terrein van het kasteel 64 appartementen bouwt, beloofde om het kasteel te renoveren. Maar nu zet die het te koop zonder renovatie.

VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Belgium Art & Design & wonen op schip Jan De Nul

  In VIVA! Wonen blikken we terug op 'BAD' Belgium Art & Design in Gent. En we ontdekken hoe architectuur en design het wonen en werken op een schip uit de vloot van Jan De Nul positief beïnvloeden.
 • VIVA! Wonen Sociale Huisvesting

  Sociale huisvesting is heel belangrijk voor de provincie Vlaams-Brabant. Ook moet er volop geïnvesteerd worden om de lange wachtlijsten zo snel mogelijk weg te werken. Daarom trekt Liesbeth naar Liedekerke. Daar werd 3 jaar geleden een gloednieuw project met 45 wooneenheden geopend. Het verhaal van de architect, de bewoner en Tom Raes van de provincie, zie je in deze laatste aflevering van VIVA! Wonen
 • VIVA! Wonen: Kleinschalig wonen

  De provincie Vlaams-Brabant denkt nu al aan morgen en zet daarom in op kleinschalig en energiezuinig wonen. Maar hoe 'klein' is kleinschalig? We trokken voor de vierde aflevering van Viva! Wonen naar Kurt die in Zichem best 'ruim' kleinschalig woont.
 • VIVA! Wonen: Aangepast wonen

  Wie bouwt of verbouwt komt heel vaak in aanmerking voor premies van de provincie. Onder meer 65-plussers die aanpassingswerken laten uitvoeren in hun woning of inwoners die hun huis energiezuinig maken, kunnen rekenen op steun van Vlaams-Brabant. Hoe de provincie je kan helpen, ontdek je in VIVA! op RINGtv!
 • VIVA! Wonen: Vlabinvest

  Je eigen woning bouwen, kopen of huren in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat is geen sinecure want de prijzen swingen er de pan uit. Gelukkig is er onder meer Vlabinvest, het Agentschap voor Grond- en Woonbeleid in Vlaams-Brabant.