Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Huisvestingsmaatschappij belooft renovatie Cantillonwijk

Nieuws

Belasting voor wie woning niet wil aansluiten op nieuwe riolering

Nieuws

Brussel dagvaardt federale regering opnieuw voor geluidsnormen

Nieuws

Wie niet horen wil, krijgt betonblokken

In Dilbeek heeft het gemeentebestuur op het voetpad aan de Ninoofsesteenweg betonblokken laten plaatsen. Sinds er gewerkt wordt in de Roelandsveldstraat, kon de politie het aantal boetes voor foutparkeren op de bewuste plek amper bijhouden.

Nieuws

Duurzamer vervoer naar evenementen

Machelen gebruikt voortaan milieuvriendelijke bussen van Brussels Airport om inwoners naar haar evenementen te brengen. Zaterdag vinden de eerste ritten plaats, voor de jaarlijkse Kerstmarkt.

Nieuws

Voormalig hoofkwartier Rodania tegen de vlakte

Aan de de Limburg Stirumlaan in Wemmel is vandaag de afbraak begonnen van het voormalige hoofdwartier van Rodania. Met brute kracht van werd het gebouw vanochtend gesloopt, al blijft de gevel wel overeind. Op de site wordt de komende jaren een woonproject gebouwd.

Nieuws

Provincie zet in op fiets, wonen, klimaat, waterbeheer en PIVO

Net als alle gemeenten in onze regio heeft ook de provincie Vlaams-Brabant de voorbije maanden werk gemaakt van een meerjarenplanning. Daarin is maar liefst 73 miljoen euro voorzien voor de aanleg van fietspaden en fietssnelwegen. Verder is er ook veel aandacht voor het klimaat,  waterbeheer en...

Nieuws

Ambitie Dilbeek duidelijk: “Gemeente niet verder laten verstedelijken”

Dilbeek niet verder laten verstedelijken. Dat is de grootste ambitie die de gemeente de komende jaren wil realiseren met haar meerjarenplanning. Dilbeek legt zichzelf onder meer een soort van betonstop op waarbij het ook moeilijker en ook duurder wordt om grote nieuwbouwprojecten te realiseren. 

Nieuws

Uniforme vuilniszakken Intradura vanaf 2021

Intradura, de intercommunale die het afval ophaalt in 19 gemeenten in onze regio, wil tegen 2021 overal dezelfde afvalzakken invoeren aan hetzelfde tarief want dat is nu nog niet het geval. De uniforme zakken moeten o.a. het sluikstorten ontmoedigen.

VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Belgium Art & Design & wonen op schip Jan De Nul

  In VIVA! Wonen blikken we terug op 'BAD' Belgium Art & Design in Gent. En we ontdekken hoe architectuur en design het wonen en werken op een schip uit de vloot van Jan De Nul positief beïnvloeden.
 • VIVA! Wonen Sociale Huisvesting

  Sociale huisvesting is heel belangrijk voor de provincie Vlaams-Brabant. Ook moet er volop geïnvesteerd worden om de lange wachtlijsten zo snel mogelijk weg te werken. Daarom trekt Liesbeth naar Liedekerke. Daar werd 3 jaar geleden een gloednieuw project met 45 wooneenheden geopend. Het verhaal van de architect, de bewoner en Tom Raes van de provincie, zie je in deze laatste aflevering van VIVA! Wonen
 • VIVA! Wonen: Kleinschalig wonen

  De provincie Vlaams-Brabant denkt nu al aan morgen en zet daarom in op kleinschalig en energiezuinig wonen. Maar hoe 'klein' is kleinschalig? We trokken voor de vierde aflevering van Viva! Wonen naar Kurt die in Zichem best 'ruim' kleinschalig woont.
 • VIVA! Wonen: Aangepast wonen

  Wie bouwt of verbouwt komt heel vaak in aanmerking voor premies van de provincie. Onder meer 65-plussers die aanpassingswerken laten uitvoeren in hun woning of inwoners die hun huis energiezuinig maken, kunnen rekenen op steun van Vlaams-Brabant. Hoe de provincie je kan helpen, ontdek je in VIVA! op RINGtv!
 • VIVA! Wonen: Vlabinvest

  Je eigen woning bouwen, kopen of huren in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat is geen sinecure want de prijzen swingen er de pan uit. Gelukkig is er onder meer Vlabinvest, het Agentschap voor Grond- en Woonbeleid in Vlaams-Brabant.