Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Provincie keurt beleidsplan over ruimtelijke ontwikkeling goed

Nieuws

Zeven nieuwe sociale woningen in Sint-Genesius-Rode

Nieuws

Na weigering vergunning heeft Ternat plan B voor nieuw schoolgebouw De Kiem

Nieuws

Stand van de Rand zoomt in op thema's wonen en vergroening

Volgende week zaterdag vindt in Tervuren het colloquium Stand van de Rand plaats. Dit jaar komen de thema's wonen en vergroening aan bod. "Vlaams Minister van de Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) geeft er zijn visie over deze uitdagingen en licht de ondernomen acties toe. Daarnaast komen...

Nieuws

Bouwgrond in Vlaams-Brabant blijft het duurst, maar prijs per vierkante meter daalt

Terwijl in Vlaanderen de prijs voor een vierkante meter bouwgrond stijgt, daalt die in onze regio. In Vlaams-Brabant betaalde je in de eerste helft van dit jaar 10% minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. Dat blijkt uit de jongste Notarisbarometer.

Nieuws

Luk (87) wil dat zijn modernistische woning uit jaren ‘50 van architect Engels wél bewaard blijft

Eigenaars van modernistische woningen uit de jaren ‘50 in Zemst maken zich zorgen dat ook hun – onbeschermd – pand hetzelfde lot wacht als twee andere soortgelijke exemplaren. Luk Denys (87) is naar eigen zeggen nog altijd ‘zot’ van zijn woonst van de hand van architect Lucien Engels. “Ik zou...

Nieuws

Nieuwe plannen voor woonproject in centrum van Kester

In Kester heeft een projectontwikkelaar nieuwe plannen ingediend voor een woonproject in het centrum. Groen verzet zich opnieuw tegen het project.

Nieuws

Vlaanderen legt gemeenten Wonen in Eigen Streek vast

De Vlaamse regering heeft beslist welke Vlaamse gemeenten in aanmerking komen voor de maatregelen die voorzien zijn in het nieuwe decreet ‘Wonen in Eigen Streek’. Dat geeft lokale besturen de mogelijkheid om private kavels of woningen voor te behouden voor wie een band heeft met de gemeente. Van...

Nieuws

Provinciegouverneur haalt bouwpauze in Ternat onderuit

Provinciegouverneur Jan Spooren heeft de beslissing van de gemeente Ternat om een bouwpauze in te voeren vernietigd. Dat meldt oppositiepartij VooruitGroenXL. Tegen die bouwpauze diende een veertigtal projectontwikkelaars, architecten en bouwbedrijven een klacht in. De beslissing was de...

NET GEMIST: VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen 11/03/2023

 • VIVA! Wonen: Eclectisch wonen

  In onze laatste aflevering trekken we helemaal naar de kust waar we een kijkje mogen nemen in het appartement van Pascal en Gunther in Oostende. Voor de inrichting van hun interieur op de 22ste verdieping van het Europacentrum baseerde Pascal zich op de stijltrend ‘eclectisch wonen’.
 • VIVA! Wonen Ideeco

  Onze interieurspecialist Pascal Schoukens gaat langs bij Ideeco in Dilbeek, want daar hebben ze alles in huis country minimal of minimalistisch landelijk wonen. Luk van Ideeco stelt een interieurhoek samen om van te dromen. Droom je met ons mee?
 • VIVA! Wonen Upcycling-recycling

  Onze interieurspecialist Pascal Schoukens heeft het over een trend die mega populair is: upcycling-recycling. Oude spullen uit de kringloopwinkel en recuperatiemateriaal van op zolder, geven we met een twist een nieuw leven in een stijlvol interieur. 
 • VIVA! Wonen: Dekoratie Gaudaen Grimbergen

  In VIVA Wonen zoeken we naar de verschillende trends en mogelijkheden om jouw interieur op te frissen. Alles begint bij de basis, dat is de wand-, vloer- en raambekleding. Daarvoor gaat onze interieurspecialist Pascal Schoukens langs bij interieurarchitecte Katja Gaudaen van Dekoratie Gaudaen in Grimbergen.
 • VIVA! Wonen 11/03/2023

 • VIVA! Wonen: Eclectisch wonen

 • VIVA! Wonen Ideeco

 • VIVA! Wonen Upcycling-recycling

 • VIVA! Wonen: Dekoratie Gaudaen Grimbergen