Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Trends op de woningmarkt: huurmarkt doet het goed en tuin is een must

Nieuws

Sint-Pieters-Leeuw wil bouwstop invoeren tot eind 2025

Nieuws

220 woningen op voormalige Kodaksite

Nieuws

Crisismanager aangesteld in woonzorgcentrum Ofelia in Overijse

Het Agentschap Zorg en Gezondheid stelt een crisismanager aan in het woonzorgcentrum Ofelia in Overijse. Het centrum stond sinds vorig jaar al op de zwarte lijst van de zorginspectie omwille van wanbeleid en problemen met de brandveiligheid. Door de coronacrisis komen de gevolgen van het...

Nieuws

Protest tegen nieuwe woonwijk in Negenmanneke

In Sint-Pieters-Leeuw is er protest tegen de plannen voor een nieuwe woonwijk. Buurtbewoners van de wijk Negenmanneke willen niet dat het laatste stuk natuur dat ze hebben verdwijnt en zijn bang voor meer wateroverlast.

Nieuws

Halle-Vilvoorde blijft duurste plek om te wonen in Vlaanderen

De woningprijzen in Halle-Vilvoorde blijven de hoogste in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Een gesloten of halfopen woning kost hier gemiddeld 285.000 euro, een woning in open bebouwing 411.750 euro. Voor een appartement betaalde je in onze regio vorig jaar dan weer zo’n 210.000 euro.

Nieuws

Voorzichtig positieve reacties op project Broeklin

Er komen positieve reacties op het nieuwe project Broeklin, dat als alternatief is voorgesteld voor Uplace in Machelen. Zowel de burgemeesters van buurgemeenten Steenokkerzeel en Vilvoorde als de Bond Beter Leefmilieu kijken het project voorzichtig positief tegemoet.

Nieuws

Groen en open gemeenteplein met ondergrondse parking voor Strombeek

Het nieuwe Gemeenteplein van Strombeek-Bever moet een open en overzichtelijk plein vormen dat aansluit op het Cultuurcentrum. Ook komt er een ondergrondse parking met in- en uitrit aan de zijde van het Cultuurcentrum. Verder zal er beperkt éénrichtingsverkeer worden toegelaten op het plein om de...

Nieuws

Provincie weigert vergunning voor woonproject Rubensveld

De provincie heeft de vergunning geweigerd voor de bouw van woonproject Rubensveld in Opwijk. Eerder wees de gemeente de plannen meermaals af. Ook buurtbewoners bleven zich verzetten tegen het project.

VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: architect Adriaan De Beenhouwer

  Dit weekend gaan we in VIVA! Wonen langs bij architect Adriaan De Beenhouwer. Hij leidt ons rond in zijn eigen woning in Beersel waar ook zijn kantoor gevestigd is. Op een moeilijk perceel in het centrum van het dorp slaagde hij er toch in om een architecturaal juweeltje te bouwen. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: woonjournalist Patrick Retour

  In VIVA! Wonen neemt woonjournalist Patrick Retour ons mee naar de Zennevallei waar hij ons een prachtige nieuwbouwwoning laat zien in landelijke stijl. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: Architect Steven Valkeniers

  Dit weekend ontdekken we in Viva! Wonen een villa in Dilbeek uit 1926 waarvan het interieur volledig onder handen genomen werd door binnenhuisarchitect Steven Valkeniers. Benieuwd naar de metamorfose?
 • VIVA! Wonen: architect Maarten Dekoninck

  Architect Maarten Dekoninck (Castor Fiber architecture) uit Halle renoveerde in Lennik een bungalow tot een prachtige villa met referenties naar het Californisch Modernisme. Benieuwd? Zeker kijken naar VIVA! Wonen, dit weekend op RINGtv!
 • VIVA! Wonen: Belgium Art & Design & wonen op schip Jan De Nul

  In VIVA! Wonen blikken we terug op 'BAD' Belgium Art & Design in Gent. En we ontdekken hoe architectuur en design het wonen en werken op een schip uit de vloot van Jan De Nul positief beïnvloeden.