Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Huurdersbond slaat alarm: vervijfvoudiging van probleemdossiers

Nieuws

Bouwproject voor 22 woningen ook in beroep afgewezen

Nieuws

Confederatie Bouw trekt aan alarmbel over bouwstops Vlaamse Rand

Nieuws

Machelen: "Broeklin als hefboom voor andere projecten"

De gemeente Machelen is tevreden met de toekenning van een omgevingsvergunning aan Broeklin, de werkwinkelwijk die moet komen op de oude industriesite in de gemeente. Machelen ziet de vergunning als een hefboom om de komende jaren ook andere projecten in het gebied te realiseren.

Nieuws

Liedekerke vervangt straatnaamborden en zet daarbij dialect in de kijker

Liedekerke wil dit jaar alle straatnaamborden vernieuwen. Op een dertigtal borden staat naast de officiële naam ook de dialectnaam vermeld.

Nieuws

Provinciegouverneur vernietigt Halse bouwpauze

Jan Spooren, de provinciegouverneur van Vlaams-Brabant, vernietigt de bouwpauze die de stad Halle inlaste. Volgens de gouverneur kan zo’n beslissing niet door de gemeenteraad genomen worden. Het stadsbestuur laat het er niet bij.

Nieuws

Herne ziet woningprijzen fors toenemen: “Vraag is veel groter dan het aanbod”

De woningprijzen in het Pajottenland zijn de voorbije jaren fors toegenomen. In Herne bijvoorbeeld betaal je vandaag voor een woning de helft meer dan vijf jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van Fednot, de federatie voor notarissen. “Immokantoren stellen vast dat de vraag veel groter is dan...

Nieuws

Provincie weigert vergunning voor Wemmelse verkaveling

De provincie Vlaams-Brabant heeft een omgevingsvergunning geweigerd voor de aanleg van een nieuwe verkaveling langs de Bruyndonckxstraat in Wemmel. De verkaveling bestaat uit tien huizen en een toegangsweg.

Nieuws

Woonwagenbewoners stichten brand uit protest tegen uitzettingsbevel

In de Peeterstraat in Breendonk, vlak bij de grens met Londerzeel, hebben woonwagenbewoners een autowrak in brand gestoken. Ze moeten het terrein, waar ze al tien jaar wonen, tegen eind maart verlaten. De bewoners zijn niet van plan om te vertrekken. Uit protest hebben ze brand gesticht op hun...

NET GEMIST: VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Vergeten Verlichting

  Steeds op zoek naar het tijdloze blaast Miguel Algoet van ‘Vergeten Verlichting’ (Machelen-aan-de-Leie) nieuw leven in oude verlichtingsonderdelen.
 • VIVA! Wonen - Kleur in je interieur

  Welke kleuren gaan in 2021 ons interieur domineren? Wij vragen het aan trendwatcher en kleurenexpert Hilde Francq.
 • VIVA! Wonen: A2S-architecten Groot-Bijgaarden

  Landelijk wonen zit in de lift en dit weekend mogen we in Viva Wonen binnenkijken in een prachtige renovatie door Sarah Schouppe van A2S-architecten in Groot-Bijgaarden
 • VIVA! Wonen: architect Adriaan De Beenhouwer

  Dit weekend gaan we in VIVA! Wonen langs bij architect Adriaan De Beenhouwer. Hij leidt ons rond in zijn eigen woning in Beersel waar ook zijn kantoor gevestigd is. Op een moeilijk perceel in het centrum van het dorp slaagde hij er toch in om een architecturaal juweeltje te bouwen. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: woonjournalist Patrick Retour

  In VIVA! Wonen neemt woonjournalist Patrick Retour ons mee naar de Zennevallei waar hij ons een prachtige nieuwbouwwoning laat zien in landelijke stijl. (heruitzending)