Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Nachtwinkels krijgen het moeilijker in Meise

Nieuws

Vuilniszak verdwijnt in Affligem en Galmaarden

Nieuws

Waterbeheersingswerk in Herne van start

Nieuws

Camera’s tegen zwerfvuil en sluikstorten

De gemeente Kampenhout en afvalintercommunale Interza schakelen een versnelling hoger in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort, via de plaatsing van mobiele camera’s op het openbaar domein.

Nieuws

Waterbeheersingswerken in Herne starten

In Herne starten deze week grootschalige werken aan de Mark. Die moet wateroverlast in het centrum van de Pajotse gemeente verhelpen. De werken zullen enkele maanden duren, maar zijn sterk weersafhankelijk.

Nieuws

Landelijke gemeenten doen hun voordeel met Open Ruimte Fonds

De nieuwe Vlaamse regering gaat de landelijke gemeenten een financiële duw in de rug geven. Via het nieuw opgerichte Open Ruimte Fonds krijgen de lokale besturen 417 miljoen extra, gespreid over de komende vijf jaar.

Nieuws

Sint-Pieters-Leeuw zint op nieuwe sporthal

In Sint-Pieters-Leeuw worden vanavond op de gemeenteraad de plannen besproken voor de bouw van de nieuwe sporthal van het Wildersportcomplex. RINGtv legde zijn oor al eens te luister bij Gunther Coppens, schepen voor Gemeentelijke gebouwen in de gemeente (N-VA).

Nieuws

Extra nachtpatrouille voor Dilbeek

Dilbeek zet de strijd voort tegen de talloze nachtelijke woninginbraken. De gemeente rekruteert extra agenten voor een tweede vaste nachtpatrouille , die in het nieuwe jaar wordt ingeschakeld.

 

Nieuws

Brussel incasseert dwangsommen voor geluidsoverlast

De stad Brussel heeft een grote geldsom ontvangen van de federale overheid wegens de geluidsoverlast van passerende vliegtuigen. Het zou gaan om 2,4 miljoen euro.

VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Belgium Art & Design & wonen op schip Jan De Nul

  In VIVA! Wonen blikken we terug op 'BAD' Belgium Art & Design in Gent. En we ontdekken hoe architectuur en design het wonen en werken op een schip uit de vloot van Jan De Nul positief beïnvloeden.
 • VIVA! Wonen Sociale Huisvesting

  Sociale huisvesting is heel belangrijk voor de provincie Vlaams-Brabant. Ook moet er volop geïnvesteerd worden om de lange wachtlijsten zo snel mogelijk weg te werken. Daarom trekt Liesbeth naar Liedekerke. Daar werd 3 jaar geleden een gloednieuw project met 45 wooneenheden geopend. Het verhaal van de architect, de bewoner en Tom Raes van de provincie, zie je in deze laatste aflevering van VIVA! Wonen
 • VIVA! Wonen: Kleinschalig wonen

  De provincie Vlaams-Brabant denkt nu al aan morgen en zet daarom in op kleinschalig en energiezuinig wonen. Maar hoe 'klein' is kleinschalig? We trokken voor de vierde aflevering van Viva! Wonen naar Kurt die in Zichem best 'ruim' kleinschalig woont.
 • VIVA! Wonen: Aangepast wonen

  Wie bouwt of verbouwt komt heel vaak in aanmerking voor premies van de provincie. Onder meer 65-plussers die aanpassingswerken laten uitvoeren in hun woning of inwoners die hun huis energiezuinig maken, kunnen rekenen op steun van Vlaams-Brabant. Hoe de provincie je kan helpen, ontdek je in VIVA! op RINGtv!
 • VIVA! Wonen: Vlabinvest

  Je eigen woning bouwen, kopen of huren in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat is geen sinecure want de prijzen swingen er de pan uit. Gelukkig is er onder meer Vlabinvest, het Agentschap voor Grond- en Woonbeleid in Vlaams-Brabant.