Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Sint-Pieters-Leeuw investeert in assistentiewoningen

Nieuws

The Leaf krijgt nieuw bedrijventerrein als buur

Nieuws

Nieuwe Grimbergse feestzaal in fabrieksgebouw

Nieuws

Luchthaven laat nieuwe bomen planten

Sinds woensdag worden rond de sporthal van Zaventem nieuwe bomen aangeplant. Ze komen op de plaats waar Brussels Airport vorige maand een dozijn bomen liet kappen.

Nieuws

Gemeentehuis mag niet uitbreiden

De gemeente Wemmel krijgt van Erfgoed Vlaanderen een voorlopig negatief advies voor de uitbreiding van het kasteel dat dienst doet als gemeentehuis. Wemmel zal de plannen laten hertekenen.

Nieuws

Gemeentehuis mag niet uitbreiden

De gemeente Wemmel krijgt van Erfgoed Vlaanderen een voorlopig negatief advies voor de uitbreiding van het kasteel dat dienst doet als gemeentehuis. Wemmel zal de plannen laten hertekenen.

Nieuws

Rusthuis in Halle-Vilvoorde kost gemiddeld 1768 euro per maand

Het verblijf in een eenpersoonskamer in een woonzorgcentrum in onze regio kost gemiddeld 1.768 euro per maand. Dat is 40 euro meer dan het Vlaamse gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van Agentschap Zorg en Gezondheid. Er zijn wel heel wat prijsverschillen tussen de rusthuizen onderling.

Nieuws

Eerste steen assistentiewoningen Ter Ham gelegd

In Steenokkerzeel zijn de werken aan kasteelresidentie Ter Ham officieel gestart. Op het kasteeldomein Ter Ham komt een nieuw woonproject, een zorgsite met 20 assistentiewoningen voor senioren.

Nieuws

Eerste steen 't Brughuis Vilvoorde gelegd

In Vilvoorde is deze week de eerste steen gelegd voor 't Brughuis, een project met 136 woningen en commerciële ruimten in de nieuwe stadsbuurt 4 Fonteinen.

VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Belgium Art & Design & wonen op schip Jan De Nul

  In VIVA! Wonen blikken we terug op 'BAD' Belgium Art & Design in Gent. En we ontdekken hoe architectuur en design het wonen en werken op een schip uit de vloot van Jan De Nul positief beïnvloeden.
 • VIVA! Wonen Sociale Huisvesting

  Sociale huisvesting is heel belangrijk voor de provincie Vlaams-Brabant. Ook moet er volop geïnvesteerd worden om de lange wachtlijsten zo snel mogelijk weg te werken. Daarom trekt Liesbeth naar Liedekerke. Daar werd 3 jaar geleden een gloednieuw project met 45 wooneenheden geopend. Het verhaal van de architect, de bewoner en Tom Raes van de provincie, zie je in deze laatste aflevering van VIVA! Wonen
 • VIVA! Wonen: Kleinschalig wonen

  De provincie Vlaams-Brabant denkt nu al aan morgen en zet daarom in op kleinschalig en energiezuinig wonen. Maar hoe 'klein' is kleinschalig? We trokken voor de vierde aflevering van Viva! Wonen naar Kurt die in Zichem best 'ruim' kleinschalig woont.
 • VIVA! Wonen: Aangepast wonen

  Wie bouwt of verbouwt komt heel vaak in aanmerking voor premies van de provincie. Onder meer 65-plussers die aanpassingswerken laten uitvoeren in hun woning of inwoners die hun huis energiezuinig maken, kunnen rekenen op steun van Vlaams-Brabant. Hoe de provincie je kan helpen, ontdek je in VIVA! op RINGtv!
 • VIVA! Wonen: Vlabinvest

  Je eigen woning bouwen, kopen of huren in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat is geen sinecure want de prijzen swingen er de pan uit. Gelukkig is er onder meer Vlabinvest, het Agentschap voor Grond- en Woonbeleid in Vlaams-Brabant.