Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Gooik heeft plannen met dorpscentrum Oetingen

Nieuws

Halle breidt toewijzingsbeleid sociale huurwoningen uit

Nieuws

Nieuwbouw stuwt huurprijzen Vlaams-Brabant de hoogte in

Nieuws

Cohousing in oud klooster in Meise

In Wolvertem bij Meise is het voormalige klooster van de Zusters Ursulinen uit de 19e eeuw en de aanpalende Sancta-Mariaschool met de steun van de provincie Vlaams-Brabant omgebouwd tot het cohousingproject De Okelaar. Er is plaats voor 23 wooneenheden. Het project werd zaterdag ingehuldigd.

Nieuws

Ginder-Ale geeft opnieuw geheim prijs: ondergrondse gang

Opnieuw is tijdens de enorme werf van de vroegere brouwerij Ginder Ale 'een geheim' ontdekt. Deze keer vond de aannemer een gang die onder de Kattestraat de brouwerij en de bottelarij verbond. De gang heeft nu geen functie meer en wordt gedicht.

Sport

Eurostadion: beroep Ghelamco afgewezen

De Raad voor VergunningsBetwistingen (RVB) wijst het beroep af van bouwheer Ghelamco tegen de beslissing van de Vlaamse regering. Die weigerde een omgevingsvergunning voor het stadion dat Ghelamco zou bouwen op parking C in Grimbergen.

Nieuws

Stationsbuurt kritisch over herinrichting

In Dilbeek is de Stationsbuurtraad niet tevreden over de startnota van het RUP voor herinrichting van de stationsbuurt. De raad heeft zijn bezwaren overgemaakt aan het gemeentebestuur.

Nieuws

Chiro en jeugdhuis Knødde akkoord over bouw assistentiewoningen

 Er is een akkoord tussen de chiro, het jeugdhuis en de ontwikkelaar van de 33 assistentiewoningen in Meise-centrum. Aanvankelijk was er veel protest tegen het project, maar er is een aangepast plan en de promotor investeert fors in de jeugdlokalen.

Nieuws

Dan toch obussen op ‘Thuis’-bouwwerf in Dilbeek

Bij de bouwwerken op de werf rond het vroegere café Hof ter Smissen uit de Eén-serie ‘Thuis’ zijn twee obussen opgegraven. Ontmijningsdienst DOVO maakte beide tuigen reeds onschadelijk.

VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Belgium Art & Design & wonen op schip Jan De Nul

  In VIVA! Wonen blikken we terug op 'BAD' Belgium Art & Design in Gent. En we ontdekken hoe architectuur en design het wonen en werken op een schip uit de vloot van Jan De Nul positief beïnvloeden.
 • VIVA! Wonen Sociale Huisvesting

  Sociale huisvesting is heel belangrijk voor de provincie Vlaams-Brabant. Ook moet er volop geïnvesteerd worden om de lange wachtlijsten zo snel mogelijk weg te werken. Daarom trekt Liesbeth naar Liedekerke. Daar werd 3 jaar geleden een gloednieuw project met 45 wooneenheden geopend. Het verhaal van de architect, de bewoner en Tom Raes van de provincie, zie je in deze laatste aflevering van VIVA! Wonen
 • VIVA! Wonen: Kleinschalig wonen

  De provincie Vlaams-Brabant denkt nu al aan morgen en zet daarom in op kleinschalig en energiezuinig wonen. Maar hoe 'klein' is kleinschalig? We trokken voor de vierde aflevering van Viva! Wonen naar Kurt die in Zichem best 'ruim' kleinschalig woont.
 • VIVA! Wonen: Aangepast wonen

  Wie bouwt of verbouwt komt heel vaak in aanmerking voor premies van de provincie. Onder meer 65-plussers die aanpassingswerken laten uitvoeren in hun woning of inwoners die hun huis energiezuinig maken, kunnen rekenen op steun van Vlaams-Brabant. Hoe de provincie je kan helpen, ontdek je in VIVA! op RINGtv!
 • VIVA! Wonen: Vlabinvest

  Je eigen woning bouwen, kopen of huren in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat is geen sinecure want de prijzen swingen er de pan uit. Gelukkig is er onder meer Vlabinvest, het Agentschap voor Grond- en Woonbeleid in Vlaams-Brabant.