Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Meer dan 17.000 Brusselaars verhuisden vorig jaar naar Halle-Vilvoorde

Nieuws

Merchtem wil geen woonproject in plaats van kasteeltje

Nieuws

Stad Halle voert leegstandsbelasting voor handelspanden in

Nieuws

Buurtbewoners hoeve Appelmans protesteren tegen bouwproject

In Sint-Martens-Bodegem bij Dilbeek protesteren buurtbewoners tegen de plannen van een projectontwikkelaar om op de kattenweide achter de beschermde hoeve Appelmans woningen te bouwen. Daar loopt een openbaar onderzoek over. In het totaal dienden ze al 31 bezwaarschriften in tegen de plannen.

Nieuws

Na 23 jaar akkoord over herontwikkeling Renaultsite: "Een historische en cruciale stap"

Er is een akkoord bereikt over de herontwikkeling van de oude Renaultsite in Vilvoorde en Machelen. 23 jaar na de sluiting van de fabriek denken de provincie Vlaams-Brabant, Vilvoorde en Machelen dat met het akkoord de herontwikkeling van het gebied eindelijk kan starten. Ze roepen de Vlaamse...

Nieuws

Buurt tegen gewijzigde plannen vastgoedproject brouwerij Eylenbosch

Buurtbewoners aanvaarden de gewijzigde plannen van het vastgoedproject op de oude brouwerijsite Eylenbosch in Schepdaal niet. In de nieuwe plannen is de ontsluiting van de site niet langs de Ijsbergstraat, maar wel via de kleinere Plankenstraat. Dat zint de buurt niet. Ze hebben een petitie...

Nieuws

Molens Wastiels binnenkort omgeturnd tot wooncomplex

In Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek bij Roosdaal wordt de site van Molen s Wastiels omgevormd tot een wooncomplex met zestien energiezuinige woningen. Het oorspronkelijke uitzicht van de site wordt zo goed mogelijk behouden.

Nieuws

Tot eind 2025 geen nieuwe verkavelingen in Beersel

Na Sint-Pieters-Leeuw en Dilbeek voert ook Beersel een tijdelijke bouwstop in. Tot het einde van 2025 komen er geen nieuwe verkavelingen waarvoor nieuwe wegen moeten aangelegd worden. Op die manier wil de gemeente de open ruimte vrijwaren en de toename van het aantal inwoners onder controle houden.

Nieuws

Rubensveld blijft open ruimte

Opwijk gaat twee van zijn drie woonuitbreidingsgebieden herbestemmen naar open ruimte. Het gaat om de Korruit en het veelbesproken Rubensveld. Daar wil een projectontwikkelaar al bijna tien jaar woningen bouwen, maar de gemeente Opwijk heeft zich altijd verzet tegen de plannen. Nu wil Opwijk het...

NET GEMIST: VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: architect Adriaan De Beenhouwer

  Dit weekend gaan we in VIVA! Wonen langs bij architect Adriaan De Beenhouwer. Hij leidt ons rond in zijn eigen woning in Beersel waar ook zijn kantoor gevestigd is. Op een moeilijk perceel in het centrum van het dorp slaagde hij er toch in om een architecturaal juweeltje te bouwen. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: woonjournalist Patrick Retour

  In VIVA! Wonen neemt woonjournalist Patrick Retour ons mee naar de Zennevallei waar hij ons een prachtige nieuwbouwwoning laat zien in landelijke stijl. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: Architect Steven Valkeniers

  Dit weekend ontdekken we in Viva! Wonen een villa in Dilbeek uit 1926 waarvan het interieur volledig onder handen genomen werd door binnenhuisarchitect Steven Valkeniers. Benieuwd naar de metamorfose?
 • VIVA! Wonen: architect Maarten Dekoninck

  Architect Maarten Dekoninck (Castor Fiber architecture) uit Halle renoveerde in Lennik een bungalow tot een prachtige villa met referenties naar het Californisch Modernisme. Benieuwd? Zeker kijken naar VIVA! Wonen, dit weekend op RINGtv!
 • VIVA! Wonen: Belgium Art & Design & wonen op schip Jan De Nul

  In VIVA! Wonen blikken we terug op 'BAD' Belgium Art & Design in Gent. En we ontdekken hoe architectuur en design het wonen en werken op een schip uit de vloot van Jan De Nul positief beïnvloeden.