Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Sport

RSC Anderlecht zoekt gastgezinnen in de Rand rond Brussel

Nieuws

Nieuwe gascentrales in Vilvoorde?

Nieuws

Nieuwe aanvraag voor bouwvergunning WZC Mater Dei in de maak

Nieuws

Gepantserde bushokjes: een halt aan vandalisme?

Is dit het bushokje van de toekomst? In Meise alvast wel. Vandalismebestendig en met LED-verlichting op zonne-energie. De eerste 4 exemplaren verschenen vandaag in het straatbeeld en RINGtv was erbij.

Nieuws

Landinrichtingsproject moet Ijsevallei opwaarderen

In de gemeenten Hoeilaart en Overijse krijgt het landinrichtingsproject IJsevallei verder vorm. Opzet is het inrichten van de open ruimte met een meerwaarde voor mens en natuur.

Nieuws

Geen woonwijk op voormalige camping

De gemeente Zemst ziet af van de plannen om de voormalige camping Baarbeek-Berkenhof in deelgemeente Elewijt om te vormen tot woonwijk. Bedoeling was om op de site 32 woningen te bouwen rond een centraal plein. 

Nieuws

Zanzibar in Merchtem: ja, maar…

Na het gemeentebestuur van Merchtem heeft nu ook de lokale politie groen licht gegeven voor de komst van het zomerevenement Zanzibar naar de dorpskern Peizegem. Om verkeershinder en overlast te voorkomen, krijgt de organisatie wel strikte voorwaarden opgelegd.

Nieuws

Kraainem duurste gemeente om te wonen, Liedekerke goedkoopste

Kraainem is de duurste gemeente van Halle-Vilvoorde om een woning te kopen. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Statbel. In Kraainem betaalde je vorig jaar doorgaans 460.000 euro voor een woning.

Nieuws

Raad van State zegt nee tegen 75 sociale woningen

De Raad van State verwerpt het beroep van sociale huisvestingsmaatschappij Elk Zijn Huis. Die wil in Melsbroek 75 sociale woningen bouwen langs de Lijsterlaan. 

VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Belgium Art & Design & wonen op schip Jan De Nul

  In VIVA! Wonen blikken we terug op 'BAD' Belgium Art & Design in Gent. En we ontdekken hoe architectuur en design het wonen en werken op een schip uit de vloot van Jan De Nul positief beïnvloeden.
 • VIVA! Wonen Sociale Huisvesting

  Sociale huisvesting is heel belangrijk voor de provincie Vlaams-Brabant. Ook moet er volop geïnvesteerd worden om de lange wachtlijsten zo snel mogelijk weg te werken. Daarom trekt Liesbeth naar Liedekerke. Daar werd 3 jaar geleden een gloednieuw project met 45 wooneenheden geopend. Het verhaal van de architect, de bewoner en Tom Raes van de provincie, zie je in deze laatste aflevering van VIVA! Wonen
 • VIVA! Wonen: Kleinschalig wonen

  De provincie Vlaams-Brabant denkt nu al aan morgen en zet daarom in op kleinschalig en energiezuinig wonen. Maar hoe 'klein' is kleinschalig? We trokken voor de vierde aflevering van Viva! Wonen naar Kurt die in Zichem best 'ruim' kleinschalig woont.
 • VIVA! Wonen: Aangepast wonen

  Wie bouwt of verbouwt komt heel vaak in aanmerking voor premies van de provincie. Onder meer 65-plussers die aanpassingswerken laten uitvoeren in hun woning of inwoners die hun huis energiezuinig maken, kunnen rekenen op steun van Vlaams-Brabant. Hoe de provincie je kan helpen, ontdek je in VIVA! op RINGtv!
 • VIVA! Wonen: Vlabinvest

  Je eigen woning bouwen, kopen of huren in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat is geen sinecure want de prijzen swingen er de pan uit. Gelukkig is er onder meer Vlabinvest, het Agentschap voor Grond- en Woonbeleid in Vlaams-Brabant.