Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Zaventem weigert bouwaanvraag Kleinenbergstraat, protest tegen bouwproject in dorpskern Sint-Stevens-Woluwe

Nieuws

Kraainem tweede duurste gemeente om te wonen

Nieuws

Sint-Pieters-Leeuw bindt strijd aan met bouwpromotoren

Nieuws

Doorbraak in dossier rond zagerij Pepingen

Woonpunt Zennevallei gaat 18 sociale woningen bouwen op de site van de oude vierkantshoeve naast het gemeentehuis van Pepingen, in de volksmond beter bekend als de zagerij. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het dossier sleept al jaren aan.

Nieuws

Waterlek veroorzaakt grote problemen in Vilvoorde

Op één maand tijd je kelder drie keer zien onderlopen, het overkwam Caroline Willocx uit de wijk Kassei in Vilvoorde. Ook de woningen van enkele buren in de Mergelputstraat liepen schade op nadat water en modder in de kelder sijpelde. De oorzaak is een lek in de waterleiding. Dat is tijdelijk...

Nieuws

Nieuwe plannen voor voormalige garage in Sterrebeek

Er zijn nieuwe plannen met de voormalige Ford-garage Hergon aan de Mechelsesteenweg in Sterrebeek. De eigenaar van de site heeft een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van 47 appartementen. Eerder toonden McDonald’s en Carrefour interesse in de site, maar dat zagen de gemeente Zaventem en...

Nieuws

Meer dan 17.000 Brusselaars verhuisden vorig jaar naar Halle-Vilvoorde

Meer dan 17.000 Brusselaars verhuisden vorig jaar naar onze regio. Negen jaar geleden waren er dat 3.000 minder. Dat meldt BRUZZ. 

Nieuws

Merchtem wil geen woonproject in plaats van kasteeltje

Het kasteeltje aan het Mieregemplein in Merchtem mag niet worden gesloopt om er twee meergezinswoningen met negentien appartementen en een ondergrondse parking te bouwen. Het schepencollege heeft de vergunningsaanvraag geweigerd. “Het project past niet in onze toekomstvisie op een leefbaarder en...

Nieuws

Stad Halle voert leegstandsbelasting voor handelspanden in

Halle wil de leegstand in de winkelstraten aanpakken door een leegstandsbelasting in te voeren. De Zennestad voert die vanaf volgend jaar in voor handelspanden die al een jaar leegstaan. “Met de maatregel willen we eigenaars aanmoedigen om hun leegstaande panden te verhuren”, zegt schepen voor...

NET GEMIST: VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: architect Adriaan De Beenhouwer

  Dit weekend gaan we in VIVA! Wonen langs bij architect Adriaan De Beenhouwer. Hij leidt ons rond in zijn eigen woning in Beersel waar ook zijn kantoor gevestigd is. Op een moeilijk perceel in het centrum van het dorp slaagde hij er toch in om een architecturaal juweeltje te bouwen. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: woonjournalist Patrick Retour

  In VIVA! Wonen neemt woonjournalist Patrick Retour ons mee naar de Zennevallei waar hij ons een prachtige nieuwbouwwoning laat zien in landelijke stijl. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: Architect Steven Valkeniers

  Dit weekend ontdekken we in Viva! Wonen een villa in Dilbeek uit 1926 waarvan het interieur volledig onder handen genomen werd door binnenhuisarchitect Steven Valkeniers. Benieuwd naar de metamorfose?
 • VIVA! Wonen: architect Maarten Dekoninck

  Architect Maarten Dekoninck (Castor Fiber architecture) uit Halle renoveerde in Lennik een bungalow tot een prachtige villa met referenties naar het Californisch Modernisme. Benieuwd? Zeker kijken naar VIVA! Wonen, dit weekend op RINGtv!
 • VIVA! Wonen: Belgium Art & Design & wonen op schip Jan De Nul

  In VIVA! Wonen blikken we terug op 'BAD' Belgium Art & Design in Gent. En we ontdekken hoe architectuur en design het wonen en werken op een schip uit de vloot van Jan De Nul positief beïnvloeden.