Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

 

Nieuws

1,5 miljoen hennepplanten op Akzo Nobel-site Vilvoorde

Nieuws

Provincie en Beersel pakken overlast van vrachtverkeer in Lot aan

Nieuws

45 betaalbare woningen op Londerzeelse Argo-site

Nieuws

Gooik wil leegstaande panden omvormen tot sociale huurwoningen

Gooik wil zoveel mogelijk eigenaars van leegstaande panden overtuigen om hun woning te renoveren. Via WarmNest, een project van Klimaatpunt en 3WPlus, hoeven de eigenaars zich geen zorgen te maken over de renovatie. De gerenoveerde woning zal nadien voor minstens negen jaar verhuurd worden door...

Nieuws

Afbraak 21 woningen in Diegem-Lo gestart

In de Eugène Blaironstraat in Diegem-Lo is gestart met de afbraak van 21 woningen. De afbraak is nodig voor de werken aan de Ring rond Brussel. Wat er met de grond zal gebeuren, hangt af van de werken aan de Ring zelf.

Nieuws

Merchtem geeft woningen in Langevelde nieuwe huisnummers

De gemeente Merchtem gaat de woningen in de Langevelde nieuwe huisnummers geven. “De onoverzichtelijke volgorde leidt tot klachten over de postbedeling en verwarring. Bovendien hebben hulpdiensten moeite om snel de juiste bestemming te vinden”, zegt burgemeester Maarten Mast.

Nieuws

Provincie weigert bouwproject aan Gooiks kruispunt Belle Triene

De provincie Vlaams-Brabant heeft het beroep geweigerd dat een projectontwikkelaar indiende voor een bouwproject aan het drukke Gooikse kruispunt Belle Triene. De ontwikkelaar wilde er 14 appartementen en vier winkels bouwen, maar volgens de provincie past het project niet in de omgeving.

Nieuws

Herontwikkeling Fondatelsite Herne kan bijna starten

Een Leuvense projectontwikkelaar heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van 34 gezinswoningen en 20 appartementen op de voormalige Fondatelsite in Herne. In totaal komen er 76 woningen, een buurtpark en een Finse piste.

Nieuws

Kraainem op een na duurste gemeente in Vlaanderen

Kraainem is de duurste gemeente in onze regio om een huis te kopen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Statbel, het Belgische statistiekbureau. De mediaanprijs van een woning bedraagt er 583.000 euro. In de lijst van duurste Vlaamse gemeenten moet de faciliteitengemeente alleen Knokke-Heist...

NET GEMIST: VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Vergeten Verlichting

  Steeds op zoek naar het tijdloze blaast Miguel Algoet van ‘Vergeten Verlichting’ (Machelen-aan-de-Leie) nieuw leven in oude verlichtingsonderdelen.
 • VIVA! Wonen - Kleur in je interieur

  Welke kleuren gaan in 2021 ons interieur domineren? Wij vragen het aan trendwatcher en kleurenexpert Hilde Francq.
 • VIVA! Wonen: A2S-architecten Groot-Bijgaarden

  Landelijk wonen zit in de lift en dit weekend mogen we in Viva Wonen binnenkijken in een prachtige renovatie door Sarah Schouppe van A2S-architecten in Groot-Bijgaarden
 • VIVA! Wonen: architect Adriaan De Beenhouwer

  Dit weekend gaan we in VIVA! Wonen langs bij architect Adriaan De Beenhouwer. Hij leidt ons rond in zijn eigen woning in Beersel waar ook zijn kantoor gevestigd is. Op een moeilijk perceel in het centrum van het dorp slaagde hij er toch in om een architecturaal juweeltje te bouwen. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: woonjournalist Patrick Retour

  In VIVA! Wonen neemt woonjournalist Patrick Retour ons mee naar de Zennevallei waar hij ons een prachtige nieuwbouwwoning laat zien in landelijke stijl. (heruitzending)