Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Woonwagenbewoners stichten brand uit protest tegen uitzettingsbevel

Nieuws

Aanleg Nederhempark loopt vertraging op

Nieuws

Merchtem maakt definitief kruis over serviceflats in Brussegem

Nieuws

Breuk in waterleiding veroorzaakt zinkgat

In de Dauw-Defossezlaan in Sint-Pieters-Leeuw is deze namiddag een zinkgat ontstaan na een breuk in de waterleiding. Een vijftiental woningen zit daardoor tijdelijk zonder water.

Nieuws

Bouw nieuwe woonwijk ‘Zuunhof’ gestart

In Zuun, bij Sint-Pieters-Leeuw, is de bouw van een nieuwe woonwijk gestart. Het project ‘Zuunhof’ moet zowel jonge gezinnen als ouderen aantrekken. In de wijk wordt ook een publiek park aangelegd.

 
Nieuws

Ternat plant nieuwe wijk in Sint-Katherina-Lombeek

Tot 18 februari loopt er een openbaar onderzoek naar de nieuwe woonwijk Den Bos in Sint-Katherina-Lombeek. Daar moeten 95 woningen komen en is ruimte voor een nieuwbouw van basisschool De Kiem. Op termijn denkt de gemeente Ternat ook aan een kinderopvang en kleine sporthal.

Nieuws

Buurtbewoners zetten juridische strijd tegen woonproject De Katte voort

In Sint-Martens-Bodegem bij Dilbeek ondernemen buurtbewoners juridische stappen tegen de plannen van een projectontwikkelaar om op de Katteweide een 40-tal woningen te bouwen. Na het openbaar onderzoek hebben de buurtbewoners geen gehoor gekregen van de gemeente Dilbeek.

Nieuws

Plannen voor grootschalig project naast Broeklin: “Ambitieus maar combineerbaar”

De discussie rond Uplace-opvolger Broeklin woedt nog volop, maar toch liggen er al plannen op tafel voor nog een ambitieus project aan de voet van het viaduct in Vilvoorde. Het gaat om een combinatie van bedrijfsgebouwen, winkels, horeca en wonen op een oppervlakte van bijna 150.000 vierkante...

Nieuws

Groene woonwijk op verloederde industrieterreinen Astraform

De verloederde en verlaten industrieterreinen van Astraform in Essene, bij Affligem, maken plaats voor een woonwijk met 42 eengezinswoningen en veel groen.  “Met dit project bieden we jonge gezinnen de kans om een betaalbare woning te verwerven in de eigen gemeente”, zegt Chris Van de Ven van...

NET GEMIST: VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen - Kleur in je interieur

  Welke kleuren gaan in 2021 ons interieur domineren? Wij vragen het aan trendwatcher en kleurenexpert Hilde Francq.
 • VIVA! Wonen: A2S-architecten Groot-Bijgaarden

  Landelijk wonen zit in de lift en dit weekend mogen we in Viva Wonen binnenkijken in een prachtige renovatie door Sarah Schouppe van A2S-architecten in Groot-Bijgaarden
 • VIVA! Wonen: architect Adriaan De Beenhouwer

  Dit weekend gaan we in VIVA! Wonen langs bij architect Adriaan De Beenhouwer. Hij leidt ons rond in zijn eigen woning in Beersel waar ook zijn kantoor gevestigd is. Op een moeilijk perceel in het centrum van het dorp slaagde hij er toch in om een architecturaal juweeltje te bouwen. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: woonjournalist Patrick Retour

  In VIVA! Wonen neemt woonjournalist Patrick Retour ons mee naar de Zennevallei waar hij ons een prachtige nieuwbouwwoning laat zien in landelijke stijl. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: Architect Steven Valkeniers

  Dit weekend ontdekken we in Viva! Wonen een villa in Dilbeek uit 1926 waarvan het interieur volledig onder handen genomen werd door binnenhuisarchitect Steven Valkeniers. Benieuwd naar de metamorfose?