Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Raad van State vernietigt groot woonproject op Beigemveld

Nieuws

WarmNest ondersteunt eigenaars om leegstaande panden energiezuinig te renoveren

Nieuws

Halle kent geen bouwvergunning toe voor laatste appartementen Nederhem

Nieuws

Te weinig sociale woningen voor (grote) gezinnen

Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde is bezorgd over het tekort aan sociale woningen voor grote gezinnen. “Ik heb het gevoel dat ik de laatste tijd alleen maar slecht nieuws kan brengen aan mensen die bij ons komen voor hulp”, aldus Vanessa die al meer dan tien jaar...

Nieuws

Machelen meest diverse gemeente in Vlaanderen, gevolgd door vier andere Randgemeenten

Machelen is de meest diverse gemeente van Vlaanderen. Maar liefst 6 op de 10 inwoners heeft er een buitenlandse achtergrond. Dat blijkt uit de recente cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Machelen wordt op de voet gevolgd door Drogenbos, Vilvoorde, Kraainem en Zaventem. Daarmee...

Nieuws

Maalderij Meskens in Merchtem wordt woonproject

De site van Maalderij Meskens in de Stationsstraat wordt omgevormd tot een woonproject met 54 appartementen en veertien woningen. Projectontwikkelaar Luc Thollebeek diende daarvoor een aanvraag voor een omgevingsvergunning in.

Nieuws

Ferdi koopt watertoren Steenokkerzeel: "Ik ben pokkefier"

De 53-jarige drankenhandelaar Ferdi Goovaerts is de trotse nieuwe eigenaar van de watertoren van Steenokkerzeel. Hij telde er 855.000 euro voor neer. Een ‘koopje’ want voor de coronacrisis stond het geklasseerd monument nog voor 1,75 miljoen te koop.

Nieuws

Wijkcomité Beaulieu gaat in beroep tegen 'te grootschalig’ bouwproject

Ondanks massaal protest vanuit de buurt heeft het college het plan van een ontwikkelaar voor de bouw van 26 appartementen en een woning in de Beaulieuwijk in Machelen toch goedgekeurd. De bewoners reageren verontwaardigd. Volgens hen is er aan het argument voor de vorige weigeringen – de...

Nieuws

Grimbergse woonwijk kreunt onder sluipverkeer

Buurtbewoners van de Rijkenhoekstraat in Grimbergen zijn het sluip- en zwaar verkeer naar aanleiding van de grote werken in de Wolvertemsesteenweg kotsbeu. Ze organiseren in afwachting van verkeersremmende maatregelen een parkeeractie. Zo willen ze vermijden dat de voetpaden in de smalle straat...

NET GEMIST: VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: architect Adriaan De Beenhouwer

  Dit weekend gaan we in VIVA! Wonen langs bij architect Adriaan De Beenhouwer. Hij leidt ons rond in zijn eigen woning in Beersel waar ook zijn kantoor gevestigd is. Op een moeilijk perceel in het centrum van het dorp slaagde hij er toch in om een architecturaal juweeltje te bouwen. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: woonjournalist Patrick Retour

  In VIVA! Wonen neemt woonjournalist Patrick Retour ons mee naar de Zennevallei waar hij ons een prachtige nieuwbouwwoning laat zien in landelijke stijl. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: Architect Steven Valkeniers

  Dit weekend ontdekken we in Viva! Wonen een villa in Dilbeek uit 1926 waarvan het interieur volledig onder handen genomen werd door binnenhuisarchitect Steven Valkeniers. Benieuwd naar de metamorfose?
 • VIVA! Wonen: architect Maarten Dekoninck

  Architect Maarten Dekoninck (Castor Fiber architecture) uit Halle renoveerde in Lennik een bungalow tot een prachtige villa met referenties naar het Californisch Modernisme. Benieuwd? Zeker kijken naar VIVA! Wonen, dit weekend op RINGtv!
 • VIVA! Wonen: Belgium Art & Design & wonen op schip Jan De Nul

  In VIVA! Wonen blikken we terug op 'BAD' Belgium Art & Design in Gent. En we ontdekken hoe architectuur en design het wonen en werken op een schip uit de vloot van Jan De Nul positief beïnvloeden.