Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Onteigende woningen Meise afgebroken

Nieuws

Acht leegstaande panden omgevormd tot sociale woningen via WarmNest

Nieuws

Enquête toont aan dat wonen in de Rand te duur is voor veel jonge mensen

Nieuws

Zaventem geeft eigen inwoners duwtje in de rug bij zoektocht naar betaalbare woonst

De gemeente Zaventem verkoopt vier gronden en drie woningen op basis van een puntensysteem. “Daardoor maken jonge kandidaat-kopers meer kans om de grond of het pand aan te kopen”, klinkt het bij de gemeente. Zo wil het gemeentebestuur verhinderen dat jongeren wegtrekken door te hoge prijzen.

Nieuws

Vlaams Belang: "Verlaging registratierechten zal toestroom anderstaligen op woningmarkt in de Rand doen exploderen"​

Vlaams Belang vreest een toestroom van anderstaligen op de woningmarkt in de Rand. Doordat de Vlaamse regering de registratierechten voor de aankoop van een eerste woning verlaagt van 6 naar 3%, denkt Vlaams Belang dat woningen in onze regio interessanter worden voor inwoners uit Wallonië en...

Nieuws

Herwaardering oudste sociale woonwijk van Vilvoorde gestart

Vilvoorde wil de wijk aan het Maurits Duchéhof opwaarderen. Tijdens de eerste fase worden een twintigtal leegstaande woningen afgebroken. De stad is op zoek naar een tijdelijk invulling voor de vrijgekomen gronden in afwachting van de bouw van nieuwe woningen.

Nieuws

Hoeilaart geeft voorrang aan jonge inwoners bij aankoop woningen

Inwoners van Hoeilaart tussen 18 en 35 jaar zullen binnenkort voorrang krijgen bij de aankoop van woningen in het centrum van de gemeente. Dat heeft de gemeenteraad maandag beslist. Concreet geldt de voorrangsregel voor twee woonprojecten die beiden zo’n 100 woningen zullen tellen.

Nieuws

Wie band met regio kan aantonen, krijgt voortaan voorrang bij toekenning Vlabinvest-woningen

Wie een link met de regio kan aantonen waarin een Vlabinvest-woning wordt gebouwd, krijgt voortaan voorrang. Dat heeft de provincieraad van Vlaams-Brabant beslist. Eerder pasten gemeenten die voorrangsregel ook al toe bij de verkoop van sociale woningen.

Nieuws

Woningen Halle-Vilvoorde 13% duurder dan vorig jaar

De woningprijzen in Halle-Vilvoorde blijven stijgen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Statbel. Voor een open bebouwing betaal je in Vlaanderen gemiddeld 365.000 euro, bij ons is dat maar liefst 470.000 euro. In de lijst van tien duurste gemeenten in Vlaanderen, vinden we maar liefst vijf...

NET GEMIST: VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Vergeten Verlichting

  Steeds op zoek naar het tijdloze blaast Miguel Algoet van ‘Vergeten Verlichting’ (Machelen-aan-de-Leie) nieuw leven in oude verlichtingsonderdelen.
 • VIVA! Wonen - Kleur in je interieur

  Welke kleuren gaan in 2021 ons interieur domineren? Wij vragen het aan trendwatcher en kleurenexpert Hilde Francq.
 • VIVA! Wonen: A2S-architecten Groot-Bijgaarden

  Landelijk wonen zit in de lift en dit weekend mogen we in Viva Wonen binnenkijken in een prachtige renovatie door Sarah Schouppe van A2S-architecten in Groot-Bijgaarden
 • VIVA! Wonen: architect Adriaan De Beenhouwer

  Dit weekend gaan we in VIVA! Wonen langs bij architect Adriaan De Beenhouwer. Hij leidt ons rond in zijn eigen woning in Beersel waar ook zijn kantoor gevestigd is. Op een moeilijk perceel in het centrum van het dorp slaagde hij er toch in om een architecturaal juweeltje te bouwen. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: woonjournalist Patrick Retour

  In VIVA! Wonen neemt woonjournalist Patrick Retour ons mee naar de Zennevallei waar hij ons een prachtige nieuwbouwwoning laat zien in landelijke stijl. (heruitzending)