Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Vilvoorde vraagt hoogdringende analyse van tien mogelijk met PFOS vervuilde percelen

Nieuws

Vliegtuig blaast pannen van dak in Steenokkerzeel

Nieuws

Inter-Vilvoordse heeft grote plannen met Machelse woonwijk

Nieuws

Nieuw woonproject in Linkebeek voor inwoners uit de streek

In Linkebeek is vandaag symbolisch de eerste steen gelegd van een nieuw betaalbaar woonproject. Op de hoek van de Alsembergsesteenweg en de Molenstraat slaan Vlabinvest, de sociale huisvestingsmaatschappij Providentia en de gemeente Linkebeek de handen in elkaar om mensen uit de regio een...

Nieuws

Huizenjacht stuwt prijzen de hoogte in

Er worden in Vlaams-Brabant vandaag 15 procent meer woningen verkocht dan voor de coronacrisis. Dat blijkt uit de notarisbarometer. Bovendien stuwt die huizenjacht de prijzen de hoogte in. Zo betaal je in onze provincie gemiddeld 370.000 euro voor een woning, een kwart meer dan vijf jaar geleden.

Nieuws

Subsidies om zelf wateroverlast tegen te gaan

De gemeente Sint-Genesius-Rode en de provincie Vlaams-Brabant moedigen inwoners aan om zich zo goed mogelijk te wapenen tegen wateroverlast. Ze doen dat naar aanleiding van de recente zware overstromingen.

Nieuws

Nu we weer mogen reizen: parket waarschuwt voor woninginbraken

Vorig jaar daalde het aantal woninginbraken in onze regio met 22 procent, in vergelijking met 2019. De vermoedelijke verklaring is te vinden bij de strikte coronamaatregelen, waardoor veel mensen vorig jaar kozen voor een staycation en ook thuis moesten telewerken. Nu de zomervakantie is...

Nieuws

Oplossing in zicht voor verkaveling Beigemveld?

Is het einde van de juridische impasse rond de geplande verkaveling Beigemveld in Grimbergen in zicht? Er is alleszins een nieuw openbaar onderzoek. De nieuwe plannen zijn aangepast met minder appartementen, meer eensgezinswoningen, een betere afwikkeling van de mobiliteit en een park. Het...

Nieuws

Merchtem weigert vergunning voor 29 appartementen in overstromingsgebied

De gemeente Merchtem heeft de bouwvergunning voor een appartementencomplex met 29 appartementen geweigerd. Dat zou gebouwd worden op een perceel op de hoek van de Reedijk met de Wolvertemsesteenweg, in overstromingsgebied. Tegen de bouwaanvraag is veel protest uit de buurt gerezen.

NET GEMIST: VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Vergeten Verlichting

  Steeds op zoek naar het tijdloze blaast Miguel Algoet van ‘Vergeten Verlichting’ (Machelen-aan-de-Leie) nieuw leven in oude verlichtingsonderdelen.
 • VIVA! Wonen - Kleur in je interieur

  Welke kleuren gaan in 2021 ons interieur domineren? Wij vragen het aan trendwatcher en kleurenexpert Hilde Francq.
 • VIVA! Wonen: A2S-architecten Groot-Bijgaarden

  Landelijk wonen zit in de lift en dit weekend mogen we in Viva Wonen binnenkijken in een prachtige renovatie door Sarah Schouppe van A2S-architecten in Groot-Bijgaarden
 • VIVA! Wonen: architect Adriaan De Beenhouwer

  Dit weekend gaan we in VIVA! Wonen langs bij architect Adriaan De Beenhouwer. Hij leidt ons rond in zijn eigen woning in Beersel waar ook zijn kantoor gevestigd is. Op een moeilijk perceel in het centrum van het dorp slaagde hij er toch in om een architecturaal juweeltje te bouwen. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: woonjournalist Patrick Retour

  In VIVA! Wonen neemt woonjournalist Patrick Retour ons mee naar de Zennevallei waar hij ons een prachtige nieuwbouwwoning laat zien in landelijke stijl. (heruitzending)