Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Kapelle-op-den-Bos wil multifunctionele zaal bouwen aan Hoogveldweg

Nieuws

Hennepplantage die isolatiemateriaal en bier moest opleveren flopt

Nieuws

Overijse bouwt serrewoningen voor eigen inwoners

Nieuws

Dilbeek verstrengt voorwaarden voor bouw appartementen

Het gemeentebestuur van Dilbeek legt momenteel de laatste hand aan een woonomgevingsplan. De kaart beperkt de locaties waar nog appartementen gebouwd kunnen worden. Vorige maand keurde de gemeenteraad al een verordening ‘kwaliteitsvol wonen’ goed. Met die instrumenten wil Dilbeek de wildgroei...

Nieuws

Machelen legt nieuw masterplan voor Bessenveld op tafel

De gemeenteraad van Machelen keurde bijna unaniem het masterplan voor de toekomstige bestemming van het Bessenveld goed. Dat is een groot bouwterrein dat al jaren braak ligt, buiten het centrum van Diegem, grenzend aan het Brussels Gewest. Het gemeentebestuur wil er samen met de grondeigenaar...

Nieuws

Gooik weigert bouwvergunning voor project Langendries: "Zou charme van het dorp tenietdoen"

De gemeente Gooik weigert de bouwvergunning voor het project Langendries in deelgemeente Kester. Een projectontwikkelaar had een aanvraag ingediend voor de sloop van een oude hoeve en twee aanpalende woningen recht tegenover de kerk van Kester.

Nieuws

Hoeilaart veegt volksraadpleging over bouwproject van tafel

De gemeente Hoeilaart wil geen volksraadpleging waarin mensen zich kunnen uitspreken of ze voor of tegen een grootschalig woonproject in het centrum zijn. Oppositiepartij CD&V pleitte voor zo'n raadpleging. “Het lopende onderzoek is veel transparanter, elke inwoner kan de plannen inkijken en...

Nieuws

Onteigende woningen Meise afgebroken

In Meise zijn vijf leegstaande woningen afgebroken, naast de A12 in de Jan Krokaertstraat. De woningen moesten plaatsmaken voor de komst van de sneltram.

 

Nieuws

Acht leegstaande panden omgevormd tot sociale woningen via WarmNest

Via het project WarmNest zijn het afgelopen jaar acht leegstaande panden omgevormd tot sociale woningen. “Daar blijft het niet bij. De eigenaars van negentig panden hebben ons ondertussen al gecontacteerd”, melden Energiehuis 3Wplus en Klimaatpunt.

NET GEMIST: VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Vergeten Verlichting

  Steeds op zoek naar het tijdloze blaast Miguel Algoet van ‘Vergeten Verlichting’ (Machelen-aan-de-Leie) nieuw leven in oude verlichtingsonderdelen.
 • VIVA! Wonen - Kleur in je interieur

  Welke kleuren gaan in 2021 ons interieur domineren? Wij vragen het aan trendwatcher en kleurenexpert Hilde Francq.
 • VIVA! Wonen: A2S-architecten Groot-Bijgaarden

  Landelijk wonen zit in de lift en dit weekend mogen we in Viva Wonen binnenkijken in een prachtige renovatie door Sarah Schouppe van A2S-architecten in Groot-Bijgaarden
 • VIVA! Wonen: architect Adriaan De Beenhouwer

  Dit weekend gaan we in VIVA! Wonen langs bij architect Adriaan De Beenhouwer. Hij leidt ons rond in zijn eigen woning in Beersel waar ook zijn kantoor gevestigd is. Op een moeilijk perceel in het centrum van het dorp slaagde hij er toch in om een architecturaal juweeltje te bouwen. (heruitzending)
 • VIVA! Wonen: woonjournalist Patrick Retour

  In VIVA! Wonen neemt woonjournalist Patrick Retour ons mee naar de Zennevallei waar hij ons een prachtige nieuwbouwwoning laat zien in landelijke stijl. (heruitzending)