Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Toestand demente vrouw stabiel, rusthuis eerder al in opspraak

Nieuws

Kapelleveld maakt nog altijd kans op Europese architectuurprijs

Nieuws

Nieuw sociaal woonproject in Sint-Brixius-Rode

Nieuws

‘Nieuw geluidsactieplan is een maat voor niets’

Het nieuwe Vlaamse geluidsactieplan, dat de geluidsoverlast rond de luchthaven van Zaventem moet terugdringen vindt geen genade bij de gemeente Steenokkerzeel en het burgerforum Luchthavenregio. Beide partijen gaan bezwaren indienen tegen het plan.

Nieuws

Kruispunt Ginder-Ale dicht voor afbraak

In Merchtem zijn de afbraakwerken begonnen van een monumentaal bijgebouw van de voormalige Ginder-Ale brouwerij. Het verkeer moet rekening houden met omleidingen.

Nieuws

Bouw assistentiewoningen Wilgenhof opnieuw uitgesteld?

De bouw van 60-tal assistentiewoningen en een dienstencentrum in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw, wordt volgens de lokale sp.a-afdeling opnieuw uitgesteld. Die zouden komen op de site van het vroeger woonzorgcentrum Wilgenhof in de Hendrik Vanhouchestraat. Volgens de sp.a ligt de kostprijs...

Nieuws

Unizo Halle wil Mariastad nieuwe impuls geven

Kort voor Kerstmis werd Unizo Halle boven de doopvont gehouden. Een aantal ondernemers vond dat de Mariastad nood heeft aan een lokale afdeling van de Unie voor Zelfstandige Ondernemers en wil er meteen werk van maken.

Nieuws

Reuzeverkaveling in Gooik oogst 900 bezwaren

In Gooik zijn er negenhonderd bezwaarschiften ingediend tegen het grootste ruilverkavelingsproject van Vlaanderen. Een commissie buigt zich binnenkort over de bezwaarschriften en moet dan een besluit voor minister Schauvliege voorbereiden. Het gemeentebestuur blijft achter het project staan en...

Nieuws

Verdwijnen straatvuilnisbakken door sluikstorters?

Met de stickeractie ‘Ziek van Zakken’ vestigen intercommunales Interza en Incovo sinds kort weer de aandacht op het misbruik van straatvuilnisbakjes in Vilvoorde, Zaventem en Machelen. Als de zachte aanpak niet loont, worden de vuilbakjes weggehaald.

VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Belgium Art & Design & wonen op schip Jan De Nul

  In VIVA! Wonen blikken we terug op 'BAD' Belgium Art & Design in Gent. En we ontdekken hoe architectuur en design het wonen en werken op een schip uit de vloot van Jan De Nul positief beïnvloeden.
 • VIVA! Wonen Sociale Huisvesting

  Sociale huisvesting is heel belangrijk voor de provincie Vlaams-Brabant. Ook moet er volop geïnvesteerd worden om de lange wachtlijsten zo snel mogelijk weg te werken. Daarom trekt Liesbeth naar Liedekerke. Daar werd 3 jaar geleden een gloednieuw project met 45 wooneenheden geopend. Het verhaal van de architect, de bewoner en Tom Raes van de provincie, zie je in deze laatste aflevering van VIVA! Wonen
 • VIVA! Wonen: Kleinschalig wonen

  De provincie Vlaams-Brabant denkt nu al aan morgen en zet daarom in op kleinschalig en energiezuinig wonen. Maar hoe 'klein' is kleinschalig? We trokken voor de vierde aflevering van Viva! Wonen naar Kurt die in Zichem best 'ruim' kleinschalig woont.
 • VIVA! Wonen: Aangepast wonen

  Wie bouwt of verbouwt komt heel vaak in aanmerking voor premies van de provincie. Onder meer 65-plussers die aanpassingswerken laten uitvoeren in hun woning of inwoners die hun huis energiezuinig maken, kunnen rekenen op steun van Vlaams-Brabant. Hoe de provincie je kan helpen, ontdek je in VIVA! op RINGtv!
 • VIVA! Wonen: Vlabinvest

  Je eigen woning bouwen, kopen of huren in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat is geen sinecure want de prijzen swingen er de pan uit. Gelukkig is er onder meer Vlabinvest, het Agentschap voor Grond- en Woonbeleid in Vlaams-Brabant.