Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

CAW Halle-Vilvoorde voorkomt dat huurders op de privémarkt uit hun huis worden gezet

CAW Halle-Vilvoorde voorkomt dat huurders op de privémarkt uit hun huis worden gezet

Het CAW Halle-Vilvoorde gaat huurders helpen om een uithuiszetting op de privé-markt te voorkomen. Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk heeft hiervoor een subsidie gekregen van de provincie en de Vlaamse overheid.

Met dit initiatief kan het CAW huurders helpen wanneer er sprake is van woonoverlast of huurachterstal. Door de hoge huurprijzen in de Rand wordt het voor huurders steeds moeilijker om hun woning te behouden.

Nu ook ondersteuning op de privémarkt

In het verleden werd er al preventieve woonbegeleiding aangeboden voor mensen die huurden bij een sociale huisvestingsmaatschappij. Maar voor mensen op de privémarkt was er geen begeleiding. Daar brengt het CAW nu verandering in.

“Wanneer een woonbegeleiding wordt aangevraagd onderzoekt de hulpverlener samen met de cliënt hoe de woning kan behouden blijven. De hulpverlener bemiddelt ook bij andere diensten om een uithuiszetting te voorkomen”, verduidelijkt adjunct-directeur Audrey Bertens. Er wordt hiervoor ook samengewerkt met het vredegerecht. “En in tegenstelling tot vroeger kan ook een verhuurder aankloppen bij het CAW wanneer zijn huurder niet langer aan alle verplichtingen kan voldoen”, aldus Bertens.

Gratis service

Dankzij de subsidies van de provincie en de Vlaamse overheid kan het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk deze service gratis aanbieden. Wie gebruik wil maken van deze dienst kan bellen  naar 02 613 17 00 of mailen naar onthaal@cawhallevilvoorde.be.