roerstok.jpg

CEO Brouwerij Palm opgenomen in Ridderschap van de Roerstok der Brouwers

vrij 6 sep 2019

In de stad Brussel is vandaag het Belgian Beer Weekend van start gegaan. Tot en met zondag maak je er kennis met de Belgische bierbrouwers en zijn er heel wat degustaties. Vanmiddag werd het weekend officieel geopend met de wijding van het bier en was er een academische zitting in de gotische zaal van het stadhuis. Een belangrijk moment voor Peer Swinkels, CEO van onder meer Brouwerij Palm in Steenhuffel. Hij werd opgenomen in het Ridderschap van de Roerstok der Brouwers.

Het Ridderschap van de Roerstok der Belgische Brouwers is de rechtstreekse afstammeling van de eeuwenoude brouwersgilde en werd gesticht in 1946. Vandaag vertegenwoordigt zij de tradities en de waardigheid van het edele brouwersambacht. Ter gelegenheid van het jaarlijkse Belgian Beer Weekend op de Brusselse Grote Markt worden personaliteiten, die het Belgische Bier uitmuntende diensten hebben bewezen, geridderd en treden zo toe tot het Ridderschap.

Dynamiek
Peer Swinkels: “De door de Unesco beschermde Belgische biercultuur is om echt trots op te zijn, onze prachtige brouwerijen in Steenhuffel en Roeselare vertellen hierin hun eigen verhaal en dat koesteren we. België is voor onze familie een thuismarkt en het Belgische bier is door haar traditie en diversiteit complementair aan ons bierportfolio. De dynamiek rond bier in België werkt voor mij inspirerend en aanstekelijk. Ik beschouw het als een grote eer dat ik deze erkenning van mijn Belgische collega-brouwers heb mogen ontvangen.”

Swinkels werd in april van dit jaar aangesteld als CEO van het familiebedrijf Royal Swinkels Family Brewers, dat ook Brouwerij Palm in de portefeuille heeft.

foto: sfeerfoto van editie 2018 door Lambert De Wijngaert