Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Crisismanager voor woonzorgcentrum De Maretak

Crisismanager voor woonzorgcentrum De Maretak

Vanaf morgen gaat een crisismanager aan de slag in woonzorgcentrum De Maretak in Halle. Onder meer de stad Halle had daarom gevraagd. In De Maretak stierven de voorbije weken 38 bewoners. Het is niet duidelijk hoeveel van hen overleden zijn door het coronavirus, maar burgemeester Marc Snoeck (sp.a) wil dat er ingegrepen wordt om de situatie onder controle te krijgen.

Burgemeester Snoeck bevestigt in Het Nieuwsblad dat het om een dramatische situatie gaat. De voorbije weken overleed ongeveer één derde van de 120 bewoners van De Maretak, dat vlakbij het AZ Sint-Maria ligt. Omdat niet iedereen werd getest, is het niet geweten hoeveel bewoners bezweken zijn aan het coronavirus. Maar de stad Halle maakt zich grote zorgen om het hoge sterftecijfers en heeft intussen hulp aangeboden. Zo werden er al schorten en mondmaskers gegeven aan het woonzorgcentrum.

Artsen zonder Grenzen staat sinds vorige week het personeel bij. Dat personeel is net als alle bewoners intussen getest op het virus. De resultaten daarvan zijn volgens Het Nieuwsblad slechter dan verwacht, waardoor het woonzorgcentrum opnieuw helemaal moet gereorganiseerd worden. De stad Halle stuurt extra personeel om die operatie te versnellen en overlegt intussen met het Agentschap Zorg en Gezondheid. 

Burgemeester Marc Snoeck dringt namelijk aan op een crisismanager omdat de situatie maar niet onder controle raakt. Eerder werd in Den Bogaet in  Humbeek ook zo'n crisismanager aangesteld. Met resultaat, want sinds zijn aanstelling is de situatie in het woonzorgcentrum verbeterd. De Senior Living Group, de groep waartoe De Maretak behoort, laat weten dat vanaf een morgen een crisismanager het team zal ondersteunen.

Foto: Google Maps