14032015-bierman_van_het_jaar.jpg

de herinneRING 2000 : 'Bierman van het jaar'

zat 14 maa 2015

In maart 2000 werd Yves De Sloovere uit Kapelle-op-den-Bos uitgeroepen tot ‘Bierman van het jaar’. Welk anoniem biertje je Yves ook gaf, hij vertelde meteen welk vocht hij naar binnen had gewerkt. Bovendien had hij zich als geen ander bekwaamd in het tappen van de perfecte pint. 

Noodgedwongen trok RINGtv dus naar de café 'Den Hoorn' van Yves De Sloovere om enerzijds zo’n perfect getapte pint eens met de eigen smaakpapillen te degusteren. En natuurlijk wilden we ook de proef op de som nemen en achterhalen of de ‘Bierman van het jaar’ inderdaad alle bieren zomaar van elkaar kon onderscheiden. En dus had onze culinaire journalist, toen was dat ook al Dirk De Mesmaeker, 8 verschillende biersoorten mee die Yves mocht degusteren. Benieuwd hoeveel biersoorten Yves herkend heeft? Kijk dan met veel plezier terug naar deze reportage van 15 jaar geleden. Gezondheid!

Tot slot nog dit. Volgens de informatie die we vonden op het internet is Yves trouwens nog steeds actief in 'Den Hoorn' in Kapelle-op-den-Bos.