Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Lijn: ook 50-plussers welkom om personeelstekort te verhelpen

De Lijn: ook 50-plussers welkom om personeelstekort te verhelpen

Vorige week berichtte RINGtv 360 al over de vacatures die De Lijn Vlaams-Brabant niet ingevuld krijgt: in tegenstelling tot de situatie in andere Vlaamse provincies raakten hier 23 vacatures voor buschauffeur niet ingevuld. Eén van de manieren waarop de vervoersmaatschappij het euvel tracht te verhelpen, is het aanwerven van vijftigplussers: 360 mensen in de voorbije 5 jaar. Onder hen ook Dirk Monsieur (54), chauffeur in de stelplaats van Vilvoorde.

360 vijftigplussers gingen er de afgelopen vijf jaar aan de slag bij De Lijn. Daarvan waren er 112 zelfs ouder dan 55. De vervoersmaatschappij wil zo een belangrijke werkgever zijn voor een leeftijdscategorie die het niet makkelijk heeft op de arbeidsmarkt en investeert ook volop in de aanwerving. Dirk Monsieur (54), chauffeur in de stelplaats van Vilvoorde, kwam vorig jaar in dienst: “Voordien was ik tien jaar lang verantwoordelijk voor een administratieve dienst. Toen ik daar mijn ontslag kreeg na 33 jaar, heb ik besloten dat ik niet meer elke dag tussen vier muren wilde zitten, maar dat ik meer contact wilde met mensen, het liefst nog op de weg. Ik voel me hier als vijftigplusser ook gewaardeerd en welkom.”

Vijftigplussers - én jongeren, uiteraard - die ook de stap willen zetten, kunnen op 3 maart terecht op de jobdag voor chauffeurs in de stelplaats van Grimbergen. Online solliciteren kan natuurlijk ook. Daarbij hebben kandidaten die bij VDAB een rijbewijs D hebben behaald, recht op een verkorte opleiding. De anderen halen hun busrijbewijs bij De Lijn. (Foto: De Lijn)