Werkgevers en werkzoekenden solliciteren geblinddoekt

woe 24 apr

Geen alledaagse jobbeurs vandaag in het competentiecentrum van VDAB in Vilvoorde, want werkgevers en werkzoekenden zaten er geblinddoekt tegenover elkaar. Zes retailbedrijven zijn namelijk bereid winkelmedewerkers aan te werven op motivatie en attitude, zonder vooroordelen en zonder curriculum vitae. "Het is vooral een opstap voor diegenen die verder van de arbeidsmarkt staan", klinkt het.

Bij de sollicaties vanmiddag in Vilvoorde dragen de sollicitant en werkgever de eerste vijf minuten van het gesprek een blinddoek. Het gesprek gaat daarna nog enkele minuten door zonder blinddoek. “Als er een match is, kan de werkgever de kandidaat direct een contract aanbieden”, zegt Ann De Rocker van Accent. “We zijn ervan overtuigd dat ook deze keer de zenuwen snel plaats zullen maken voor verrijkende ontmoetingen en gesprekken.”

Het geblinddoekt solliciteren biedt volgens VDAB een opstap naar duurzame tewerkstelling. “Vooral voor diegenen die verder van de arbeidsmarkt staan, zoals degenen die al een tijdje eruit zijn”, zegt Bert Moonens van VDAB Vlaams-Brabant. “De krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat bedrijven creatiever worden in hun sollicitatieprocedures. VDAB moedigt dit aan en wil met het jobevent de werkgelegenheidskansen voor werkzoekenden vergroten, terwijl we tegelijkertijd werkgevers helpen in hun zoektocht naar geschikt personeel.”

Werkgever en werkzoekende solliciteren geblinddoekt