Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Economie

Nieuws

Econocom: 'geen verband tussen ontslag en syndicaal mandaat'

Nieuws

Gemor over gemeenten die tussen Rand- en Denderfonds vallen

Nieuws

Nieuwe ruimte voor KMO’s in Relegem

Nieuws

Vlaamse primeur in Asse: wasstraat voor herbruikbare bekers

Plastic drankbekertjes op een festival of dorpsfeest worden vanaf 2020 verboden. De herbruikbare cups moeten natuurlijk wèl grondig afgewassen worden. Bij maatwerkbedrijf AMAB in Asse stelde de organisatie Wash-it vanmiddag de eerste Vlaamse wasstraat voor herbruikbare bekertjes voor.

Nieuws

Ontslagen vakbondsman Econocom strijdt vanuit mobilhome

Laurent Vanhaelen, de hoofdafgevaardigde van de christelijke vakbond CNE, die op 25 juli door Econocom ontslagen werd, zet vanaf volgende week maandag zijn syndicaal werk voor werknemers verder in een mobilhome voor het hoofdkantoor van het bedrijf op de industriezone van Zaventem. Dat hebben de...

Nieuws

Aantal winkels blijft dalen

Jaar na jaar verdwijnen winkels uit het straatbeeld. Halle-Vilvoorde telt vandaag zo'n 540 winkels minder dan tien jaar geleden. Dat analyseert RINGtv op basis van cijfers van onderzoeksbureau Locatus. Jaarlijks verdwijnen ongeveer 50 winkels in onze regio. De opkomst van e-commerce is volgens...

Nieuws

Verpakkingsproducent koopt voormalige gemeenteloods

Verpakkingsproducent Segers & Balcaen heeft de voormalige gemeenteloods in Liedekerke gekocht. Het familiebedrijf, dat vlakbij ligt, betaalt de gemeente Liedekerke 770.000 euro voor de gebouwen. 

Nieuws

Vakbonden HP dringen aan op sociaal overleg

Tijdens een gesprek met de directie van HP Inc hebben de vakbonden maandagnamiddag aangedrongen om nu al gesprekken op te starten over hoe het bedrijf zal omgaan met de mogelijke gevolgen voor ons land van de wereldwijde herstructurering die de computer- en printerfabrikant op 4 oktober aankondigde.

Nieuws

Recupel lanceert Smartloop voor oud elektro

In de marge van de International E-Waste Day heeft de vzw Recupel maandag in Vilvoorde Smartloop gelanceerd. Dat is een digitale marktplaats waar organisaties van bedrijven, scholen en vzw's hun oud of kapot elektro per opbod kunnen verkopen aan de meest biedende erkende ophaler of verwerker.

Luchthaven blijft beroeren

Luchthaven blijft beroeren

Nieuws

Wereldprimeur voor luchthaven Zaventem

Brussels Airport heeft vanmorgen als eerste luchthaven ter wereld het CEIV Pharma certificaat gekregen.  Dat garandeert farmaceutische bedrijven dat hun producten op een veilige manier vervoerd en afgehandeld worden.