Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Economie

Nieuws

Faillissement Léberg Bronnen zware dobber voor drankenhandelaars

Nieuws

Jonge boeren voeren actie in Rode: “Geef ons een toekomstperspectief”

Nieuws

60% van gecontroleerde bedrijven overtrad coronamaatregelen

Nieuws

Ultramodern logistiek gebouw op Brucargo speelt sleutelrol in vervoer vaccins

Op Brucargo is deze week een nieuw logistiek gebouw in gebruik genomen. In het ultramodern complex is een grote oppervlakte aan gekoelde opslagruimtes. “Dat speelt nu al een sleutelrol in het vervoer van COVID-19-vaccins”, klinkt het bij Brussels Airport.

Nieuws

150 jobs verdwijnen bij ExxonMobil in Diegem

Op het hoofdkantoor van ExxonMobil in Diegem verdwijnen 150 van de 800 banen. De vakbonden en directie hebben een akkoord bereikt over de herstructurering die het oliebedrijf vorig jaar aankondigde. Het sociaal plan bevat onder meer een aantrekkelijke regeling voor wie vrijwillig vertrekt.

Nieuws

Douane houdt stiptheidsacties op luchthaven

Op de luchthaven van Zaventem hield het douanepersoneel vandaag een stiptheidsactie. Aanleiding is de gestegen werkdruk, terwijl het personeelsbestand kleiner werd. De hinder voor de reizigers was veeleer beperkt.

 
Nieuws

Werkloosheid in Vlaams-Brabant stijgt licht

Het aantal werkzoekenden in Vlaams-Brabant is in maart licht gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de maandelijkse cijfers van de VDAB. Onze provincie is daarmee een uitzondering in Vlaanderen, want in alle andere Vlaamse provincies daalt de werkloosheid.

Nieuws

Provincie weigert in beroep vergunning voor padel- en tennisvelden in Sterrebeek

De provincie weigert een vergunning voor de inplanting van drie padel- en zes tennisvelden naast het Baron Brugmann de Walzinplein. De vereniging Sterrebeek2000 en omwonenden verzetten zich en halen nu een slag thuis.

 

Nieuws

Brussels Airport en skeyes testen veiligheidsdrone en dronedetectiesysteem

Vliegtuigen en drones, het lijkt een moeilijke combinatie. Toch konden spotters er de voorbije dagen één waarnemen op Brussels Airport. De luchthaven onderzocht samen met luchtverkeersleider skeyes hoe drones kunnen worden ingezet om de veiligheid op en rond de luchthaven te verbeteren. Ook is...

Luchthaven blijft beroeren

Luchthaven blijft beroeren

Nieuws

Wereldprimeur voor luchthaven Zaventem

Brussels Airport heeft vanmorgen als eerste luchthaven ter wereld het CEIV Pharma certificaat gekregen.  Dat garandeert farmaceutische bedrijven dat hun producten op een veilige manier vervoerd en afgehandeld worden.