Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Smaakhoeve promoot lokale producten

De Smaakhoeve promoot lokale producten

In Gooik konden bezoekers het voorbije weekend genieten van een heus 'belevingsdiner', dat is een etentje bereid met alleen maar streekproducten. Het diner maakt deel uit van het project 'De Smaakhoeve 2019' van Streekproducten Vlaams-Brabant en van de provincie Vlaams-Brabant.

Bedoeling van De Smaakhoeve is om  streekproducten in de kijker te zetten en de korte keten te promoten. De jonge chef Bram Heylens, één van de topchefs van het programma 'jong keukengeweld', stond achter het fornuis.

Ik heb meteen toegehapt toen zij mij gevraagd hebben. Ik vind het ook een super leuk concept.  Wij proberen ook resoluut in ons restaurant waar mogelijk met Belgische producten te werken, liefst uit eigen regio,” zegt Bram Heylens.

De Smaakhoeve moet ook de producenten van ons voedsel dichter bij de consumenten brengen. “Wij zorgen daardoor dat onze producenten de juiste prijs krijgen, dat ze dus niet onder kostprijs moeten gaan produceren. Bovendien is een korte keten ook gunstiger voor het klimaat,” zegt gedeputeerde Monique Swinnen.