Demente vrouw in levensgevaar door onderkoeling

din 22 jan 2019

Een 91-jarige demente vrouw, die in woonzorgcentrum Yasmina in Maleizen woont, verkeert in levensgevaar nadat ze vannacht het centrum op eigen houtje kon verlaten en later buiten onderkoeld werd teruggevonden in de tuin. Het parket van Halle-Vilvoorde heeft een onderzoek geopend.

De vrouw is in de vroege ochtend door de politie en de nachtverpleging in de tuin van het woonzorgcentrum buiten aangetroffen. "Toen de agenten arriveerden was de vrouw al gevonden in de tuin door een verpleegster. Ze was in nachtjapon en ten val gekomen. Ze is zwaar onderkoeld en met een hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht," aldus Carol Vercarre, woordvoerster van het parket van Halle-Vilvoorde.

Het parket heeft een onderzoek geopend naar schuldig verzuim. De agenten hebben volgens het parket ter plaatse vastgesteld dat de deur naar de tuin niet slotvast was en de tuin vol met rommel lag hetgeen het risico op struikelen verhoogt.

Het is momenteel nog onduidelijk hoelang de vrouw buiten rondgedoold heeft. Dat is één van de dingen die het onderzoek zal moeten uitwijzen. De politiezone Druivenstreek roept intussen alle rusthuizen - zeker bij dit koude weer - alert te zijn dat alle deuren gesloten zijn.