campomolen.jpg

Domein Kaat Tilley wordt Studio Campo

woe 4 sep 2019

Het domein rond de Campomolen in Asbeek, bij Asse, wordt de thuishaven van vzw Studio Campo. De pas opgerichte vzw wil op het domein onder meer kunstprojecten, evenementen, workshops en een boerenmarkt organiseren. De Campomolen wordt bovendien grondig gerenoveerd.

De Campomolen was de woonplaats van modeontwerpster Kaat Tilley. Toen zij in 2012 onverwacht overleed beheerden haar dochters Rebecca en Epiphany het domein, dat ze uiteindelijk in 2017 toch verkochten aan een ondernemer uit Affligem. Zijn dorpsgenoot Jordi De Coster richtte samen met Cloë Mannaert uitbAsse onlangs Studio Campo op. Die vzw wil het domein een nieuwe toekomst geven.

Het domein wordt op termijn grondig vernieuwd. Zo wordt de beek verlegd naar de oorspronkelijke loop. Daardoor zal de Asbeek dwars door het gebouw lopen en de watermolen in ere hersteld worden. De paardenstallingen worden ingericht als pottenbakkersateliers en er komen twee bakovens. Vanaf volgend jaar wil Studio Campo op het domein onder meer workshops, teambuildingsactiviteiten, een boerenmarkt, after-drinks en muziekoptredens houden. Op 21 september opent Studio Campo voor het eerst de deuren.