Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eerste coronadode in onze regio is man uit Sint-Genesius-Rode

Eerste coronadode in onze regio is man uit Sint-Genesius-Rode

Vandaag zijn in ons land drie mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Eén van de slachtoffers overleed vanochtend in woonzorgcentrum De Groene Linde in Sint-Genesius-Rode. In het rusthuis zijn nog drie andere bewoners besmet met het virus.

De FOD Volksgezondheid maakt het nieuws bekend. "Een patiënt van 86 jaar is overleden in een rusthuis in Sint-Genesius-Rode. Hij was binnen datzelfde rusthuis in quarantaine geplaatst nadat hij positief testte op het coronavirus." De gemeente Sint-Genesius-Rode heeft na het nieuws onmiddellijk maatregelen getroffen. Volgens Het Laatste Nieuws blijft het woonzorgcentrum al zeker veertien dagen dicht voor alle bezoekers.

De overleden man had nog maar pas zijn intrek genomen in het woonzorgcentrum in Sint-Genesius-Rode. Nadat bleek dat hij besmet was met het coronavirus, werd zijn afdeling meteen afgesloten en werd de man in quarantaine geplaatst. Vandaag ging het woonzorgcentrum dan helemaal dicht. Volgens burgemeester Pierre Rolin testten drie andere bewoners ook positief op het virus, maar zij vertonen lichte symptomen en verkeren niet in levensgevaar.

Hoe de rusthuisbewoners de besmetting hebben opgelopen is nog niet duidelijk. Het aantal doden als gevolg van het coronavirus in ons land staat voorlopig op drie. De andere slachtoffers zijn een vrouw van 90 jaar en een man van 73. Zij zijn allebei afkomstig uit het Brusselse en overleden ook allebei in een Brussels ziekenhuis. 

Foto: Mozkito