afvalcontainer_halle.jpg

Eerste ondergrondse rest-afvalcontainer in Halle

vrij 11 maa 2016

Sinds enkele weken heeft Halle een eerste ondergrondse restafvalcontainer. Het is niet zo dat iedereen die dat wenst er zijn groene zakken in mag deponeren, de container is bestemd voor de bewoners van een appartementsblok.

De eerste ondergrondse restafvalcontainer van Halle staat in de Emiel Derooverlaan in Buizingen en kan gebruikt worden door de bewoners van enkele nieuwbouwappartementen. Mensen die in appartementen wonen hebben soms weinig of geen plaats om hun vuilzakken te stockeren, maar met deze container is dit euvel uit de wereld geholpen.

"Met een badge kan je de afvalcontainer openen en je afvalzak (van maximum 30 liter) deponeren in de ondergrondse container. Op basis van het aantal keren dat je de container gebruikt, maken wij een factuur op”, verduidelijkt Johan Servé, schepen van Openbare werken en Afvalbeleid in Halle. Het bedrag dat de gebruikers betalen voor het gebruik van de container is net hetzelfde als de aankoopprijs van een groene restafvalzak.

Ondergrondse restafvalcontainers voor alle Hallenaars zitten er niet meteen aan te komen, maar toch wil de stad het niet laten bij dit exemplaar in Buizingen. "Telkens er een nieuw woonproject komt, gaan we bekijken of er zo’n container kan geplaatst worden”, aldus Servé.