jeugdvoetbal.png

Geen ouders meer toegelaten tijdens trainingen jeugd

zat 25 aug 2018

Het bestuur van voetbalclub Groot Dilbeek beslist om tijdens trainingen van de jeugd voortaan geen ouders meer toe te laten langs het veld. 

Vanuit pedagogische hoek is volgens het bestuur voldoende aangetoond dat het voor jeugdspelers veel beter is indien de ouders niet langs de zijlijn staan. Bovendien gebeurt het ook vaak dat de spelertjes op het veld  te vaak zijn afgeleid en naar de zijlijn kijken om bevestiging te zoeken, zo luidt de motivatie. Bovendien denken sommige ouders zelf de trainer te zijn. “Ouders laten zich vaak verleiden om mee te roepen en de coachen,” zegt Steve Goethaert, jeugdcoördinator van VC Groot Dilbeek. Ook worden nog te veel ouders, ondanks het verbod, betrapt met glazen flessen rond het veld, wat gevaarlijk is.

In het verleden organiseerde de voetbalclub al Silence Days, waarbij supporters langs de zijlijn verplicht moeten zwijgen en enkel de spelers mogen communiceren. De nieuwe maatregel ligt in het verlengde daarvan. Volgens de club reageren de ouders enthousiast. Tijdens de wedstrijden zijn ouders nog wel toegelaten.