Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gordel 2020 kent apotheose

Gordel 2020 kent apotheose

Vandaag was de topdag van de Gordel 2020, het alternatief voor het Gordelfestival dit jaar. Als apotheose reed het RINGtv-peloton vanmorgen vroeg de 100 kilometer. In 8 bubbels van telkens 10 renners, vertrokken de fietsfanaten met ontsmette fietssturen en mondmaskers.

Door het coronavirus ziet deze editie van het Gordelfestival er wat anders uit. Niet meer de wandel-en fietstochten enkel op zondag, maar dit jaar kon je een week lang de gordel stappen of fietsen. En dat blijkt een succesvol alternatief. “We hadden een aantal uur geleden al 5000 deelnemers geregistreerd, dus dat is toch echt een succes”, vindt Vlaams minister voor de Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA). “We hopen uiteraard dat er veel mensen deelnemen en de groene Gordel ontdekken. Vandaag is echt een prachtige dag om dat te doen”, vult gedeputeerde voor de provincie Vlaams-Brabant Tom Dehaene (CD&V) aan.

Ook CEO van mede-organisator Flanders Classics Tomas Van Den Spiegel is tevreden. “We zien toch dat deze alternatieve formule aantrekking heeft en dat de Gordel wel goed onder de aandacht komt, ondanks het feit dat we geen ‘gewone’ editie van het Gordelfestival hebben.”

Om 18u brengt RINGtv een speciale uitzending rond de Gordelweek.