Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Groene ruimte is belangrijke troef van Noordrand

 

Groene ruimte is belangrijke troef van Noordrand

De groene ruimte is een belangrijke troef van de Brusselse Noordrand. Het auto- en fietsverkeer vormen  een  uitdaging. Dat bijkt uit een rondvraag op de website topnoordrand.be.  
 
 
De website topnoordrand.be hoort bij het territoriaal ontwikkelingsprogramma T.OP Noordrand, een initiatief van het departement Ruimte Vlaanderen in partnerschap met Brussel Stedelijke Ontwikkeling, de provincie Vlaams-Brabant en OVAM.  Van november 2014 tot januari 2015 peilde de website naar de mening van al wie woont en werkt in de Brusselse Noordrand. Ze konden er aangeven welke plekken hen aanspreken, welke gebieden voor vebetering vatbaar zijn en waarom. 
 
Groene ruimte wordt gewaardeerd
 
In totaal reageerden ongeveer 300 mensen. Dat is niet genoeg om representatief te zijn, maar hun reacties geven toch een indicatie van wat er wel en niet gewaardeerd wordt in de Noordrand. De respondenten stellen vooral de groene ruimte, de recreatiemogelijkheden, architectuur en allerhande voorzieningen in de Noordrand op prijs. Het auto- en fietsverkeer, de veiligheid en de algemene inrichting van de openbare ruimte blijken de belangrijkste aandachtspunten.
 
De resultaten worden meegenomen in het territoriaal ontwikkelingsprogramma. Het is de bedoeling samen met de belanghebbenden in de regio een ruimtelijke visie te ontwikkelen op het gebied en zo de toekomst samen mee vorm te geven.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.