china3.jpg

Halle-Gooik gaat Chinezen leren zaalvoetballen

din 27 nov 2018

Halle-Gooik gaat meewerken aan de uitbouw van het Chinese voetbal. De Belgische topclub mag kennis leveren voor de Chinese Voetbalfederatie, die futsal wil integreren in de jeugdopleiding van elke Chinese voetballer.

Algemeen manager van Halle-Gooik Lieven Baert vertoefde de voorbije dagen op het jaarlijks congres van de Chinese Voetbalfederatie in Shanghai. “Ik heb de mogelijkheid gehad om voor 600 mensen te spreken. Het waren onvergetelijke dagen waar ik zelf heel wat nieuwe ervaringen heb opgedaan,” aldus Baert.

Lieven Baert kwam op vraag van Chris Van Puyvelde, die sinds enkele maanden als technisch directeur bij de Chinese voetbalbond. “China wil futsal als basis voor elke speler integreren in de clubs. De sport heeft veel toekomst hier, de federatie heeft het plaatje goed begrepen,” zegt Baert.

Op het congres sprak Baert onder meer over de sport in het algemeen, maar ook over jeugdfutsal, clubmanagement en hoe samen met zijn medewerkers Halle-Gooik op 10 jaar tijd van amateurclub omvormde naar Europese topclub. “Ik ben trots dat wij de knowhow mogen leveren voor het project. Shanghai wordt het eerste futsal center of excellence van China,” besluit Baert.

Foto's: Lieven Baert